Japonya'da 7.3 Şiddetinde Deprem Oldu!! Bölgede Tsunami Uyarısı Yapıldı

Japonya'da Fukuşima merkezli 7.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Bölgede alınan son dakika bilgilerinde yetkililerin tsunami uyarısı yaptığı belirtildi.

Yayınlanma:
Japonya'da 7.3 Şiddetinde Deprem Oldu!! Bölgede Tsunami Uyarısı Yapıldı

Son günlerde Türkiye ve dünya genelinde sıkça meydana gelen depremlere bir yenisi daha eklendi. Bu sefer meydana gelen depremin şiddeti çok yüksek ölçüldü.

Japonya'da 7.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Fukuşima merkezli olduğu belirtilen depremin ardından bölgede tsunami uyarısı yapıldı.

Sivas'ta 4 Büyüklüğünde Deprem

Sivas'ın Gölova ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD yetkililerinden alınan bilgilere göre önceki gece saat 01:52'de, merkez üssü Sivas'ın Gölova ilçesine bağlı Çevrecik köyü olarak saptanan 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sınır komşusu olan Erzincan'ın Refahiye ilçesinde de hissedildi. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir yıkım meydana gelmedi.

Yerin 10 kilometre derinliğindeki deprem, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nce ise 3,6 şiddetinde ölçüldü.

Refahiye'de İki Deprem Oldu

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde Richter ölçeğine göre önce 4 büyüklüğünde ardından ise 3.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanlığı (AFAD) depremin saat 01.52'de meydana geldiğini merkez üssünün Refahiye olduğunu açıkladı. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, hasara yol açmadı. Depremin gece meydana gelmesi nedeniyle yörede oturanların büyük bölümü tarafından hissedilmedi.

İkinci deprem: Erzincan'ın Refahiye İLçesi'nde bugün de saat 10.20'de Richter ölçeğine göre 3.8 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD, depremin yerin 10.55 kilometre derinliğinde meydana geldiğini bildirdi. Deprem, hasara yol açmadı.

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, dünya haberlerinden ve daha fazlasında haberdar olmak için 5haber.com'u takipte kalın.

5haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.