Kadroya alınacak taşeron işçi sayısı azalıyor mu? 720 binden az taşeron işçi mi kadroya alınacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı son açıklamada taşerona kadro konusuna değinirken tedirgin edici bir açıklama yaptı. Açıklamasında özel sektörün girişimcilere girişimci ruhlu insanlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, aslında ne demek istedi? Kadroya alınacak taşeron işçi sayısı azalacak mı? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Kadroya alınacak taşeron işçi sayısı azalıyor mu? 720 binden az taşeron işçi mi kadroya alınacak?

Taşerona kadro konusunda gelen son açıklamalar, taşeron işçileri endişelendirdi. İlk olarak geçtiğimiz ay Çalışma Bakan Yardımcısının yaptığı açıklama ve daha sonra Bakan Müezzinoğlu'nun yaptığı açıklamalar, endişe ile karşılandı. İşte o açıklamaların perde arkası.

Çalışma Bakan Yardımcısının Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, geçtiğimiz ay katıldığı bir programda yaptığı konuşmasında taşerona kadro çalışmalarında son durum ile ilgili gelen soruya, Bakanlık tarafından çalışmaların yürütüldüğünü ancak, şu anda bir açıklama yapmaktan kaçındıklarını söyledi. Yegin, “çalışmalarda şu noktaya geldik diyebileceğimiz bir noktaya gelmedik. Şu durumda bir açıklama yaparak kamuoyunda yanlış bir olgu yaratmak istemiyoruz.” sözlerini söylemişti.

Bu da taşerona kadro konusunda 1.5 yıldır önem verilmediğini gösteriyor.

Müezzinoğlu'nun Tepki Çeken Açıklaması

Geçtiğimiz gün Trt'ye konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşerona kadro konusunda soruları yanıtladı. Taşerona kadronun neden bu kadar geciktiğini dile getiren Müezzinoğlu, “2015’in başında bu sözü verirken ki Türkiye’nin durumu; 2016’nın başında Rusya ile başlayan uçak krizi, darbe girişimi ve art arda gelen terör olayları. Bütün bunlar bizim büyümemizi, ekonomimizi, özel sektörümüzü etkiledi. Bu nedenle 1 – 1.5 yıl önce sözümüzü verdiğimiz bu meselesinin yarın planlamasını yaparak o sözümüzü yerine getireceğiz.” açıklamalarını yapmıştı.

Tepki Çeken Açıklama

Ancak Bakan Müezzinoğlu, açıklamasının sonunda herkesin kamuya geçme amacı olduğunun, herkesin kamuya geçmek istediğini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, artık hayatımızı devletin güvencesi ile değil kendi özgüvenimiz ile yolumuza devam etmeliyiz dedi.

Bakan Müezzinoğlu'nun bu açıklamaları, taşeron işçiler tarafından kadronun hayal olduğuna ya da kamuya alınacak taşeron işçilerin sayılarının azaltılacağına yorumlandı.

Kamuya Alınacak Taşeron İşçi Sayısı Azalacak mı?

1 Kasım seçimlerinden önce 720 binden fazla asıl işi yapan taşeron işçinin kadroya alınacağı belirtildi. Ancak Bakan Müezzinoğlu'nun son açıklamalarına bakıldığında taşerona kadronun biraz daha gecikeceği sonucu çıkarılırken, kadroya az sayıda taşeron işçinin de alınacağı endişesi doğuyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.