Kalkınma Bakanından Son Dakika Açıklaması: Vergi ve SGK Borçları Erteleniyor

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada sel felaketi ile ev ve işyerleri zarar gören kişilerin SGK ve vergi borçlarının erteleneceği belirtildi. İşte yapılan açıklama ve kapsama giren borçlular.

Yayınlanma:
Kalkınma Bakanından Son Dakika Açıklaması: Vergi ve SGK Borçları Erteleniyor

Son dakika haberi Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'dan geldi. Bakan Elvan yaptığı son dakika açıklamasında Mersin'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle birçok işyeri ve evin zarar görmesi sonucu alınan flaş bir kararı açıkladı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, sosyal medya hesabından üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Mersin’deki sel felaketi nedeniyle zarar görenlerin vergi ve SGK borçlarının erteleneceği yönünde açıklamada bulundu.

Bakan Elvan, resmi sosyal medya hesaplarından, Mersin’de yaşanan sel afeti nedeni ile paylaşımda bulundu. 3 kişinin yaşamını yitirdiği, halen 2 kişinin de arandığı selden zarar görenlerin vergi ve SGK borçlarının erteleneceğini belirten Elvan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Mersin'de afetten zarar gören mükelleflerin vergi ve SGK borçları erteleniyor. Ayrıca sel felaketinden zarar gören elektrik hatlarının neredeyse tamamı onarıldı. Şu anda bir mahalle hariç tüm mahallelere elektrik veriliyor. Çalışmalarından dolayı EnerjiSA'ya teşekkür ediyoruz".

Öte yandan sel nedeniyle ev ve işyerlerinde maddi zarar meydana gelen vatandaşlar, bu borçlar hakkında devletten destek bekliyor.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.