Kamu Çalışma Reformunda Taşeron İşçilerin Kamuya Geçişi Nasıl Olacak? Tüm İşçiler Kadro Alacak mı?

Taşeron işçilerin kadroya alınma süreçleri nasıl olacak? Taşeron işçiler kadroya nasıl geçecek? Kamu Çalışma reformunda taşeron işçi meselesi nasıl yer alacak? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Kamu Çalışma Reformunda Taşeron İşçilerin Kamuya Geçişi Nasıl Olacak? Tüm İşçiler Kadro Alacak mı?

Sn yılların gündem konusu taşerona kadro meselesi için yapılan son açıklamalarda, taşeron işçilerin kamuya alınmasının referandumdan sonraya kaldığı belirtildi. Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı son açıklamada, anayasa değişikliği için gidilecek olan referandumdan sonra yapılması planlanan ve büyük bir ihtiyaç haline gelen kamu çalışma reformu kapsamında taşeron işçilerim kamuya alınacağını belirtti. Bu açıklama sonrasında 720 bin taşeron işçi ve ailesi, işçilerin kamuya alınma sürecini beklemeye başladı. Peki taşeron işçiler, kamu çalışma reformu kapsamında kamuya nasıl alınacak? Kadroya geçiş süreci nasıl olacak? İşte detaylar.

Kamu çalışma reformu kapsamında Meclis gündemine gelecek olan taşeron meselesinin görüşülmesine başlanacak. Görüşmeler in başlaması sonrasında kamuya alınacak işçilerde aranan nitelikler ve şartlar tamamen netlik kazanacak. Yasa kapsamında giren taşeron işçiler, yasanın Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte başlayan 1 aylık süre içinde çalıştıkları kurumlara başvuruda bulunacak.

Şartları taşıyan işçiler, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından incelemeye alınacak ve belirli bir güvenlik soruşturması yapılacak. soruşturmayı geçen işçiler, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen pozisyonlara sınav ile alınacak. (Not: Sınavın sözlü ya da yazılı olacağı henüz belli değil.) Sınavı geçenler belirlenen pozisyonlara atanacak.

Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığının uygun gördüğü ayı kadar alımlar yapılacak.

Kamu Çalışma Reformu Tarihi Ne Zaman?

Referandumdan sonra görüşülmesi beklenen kamu çalışma reformunun tahminlerimize göre Temmuz-Ağustos ayı gibi gündeme gelmesi ve Yılın son çeyreğine doğru bu konu üzerinde çalışmaların yoğunlaşması bekleniyor.

Taşerona kadro gelişmelerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara-Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.