Kamu İşçilerinin 2018'de Alacakları Zam Miktarları Belli Oldu

Kamu işçileri için üzerinde anlaşma sağlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İşte işçilerin 2018 yılında alacakları zam miktarları.

Yayınlanma:
Kamu İşçilerinin 2018'de Alacakları Zam Miktarları Belli Oldu

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından önceki gün yapılan açıklamada kamu işçileri için toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmanın sağlandığı ve imzaların bugün atılacağı belirtilmişti. Toplu sözleşme görüşmelerine göre işçilerin 2018 yılında alacakları zam miktarları da belli oldu.

Hürriyet gazetesinde toplu iş sözleşmesi konusunda yer alan habere göre; kulislerde, 2017 yılı için, hükumetin ilk olarak ilk 6 ay için yüzde 6 ikinci 6 ay için yüzde 3 zam önerdiğine dikkat çekilirken, bu rakamın son görüşmelerde yüzde 7 artı 4'e yükseltildiği belirtiliyor. Anlaşmanın ise ilk 6 ay için yüzde 7.5 ikinci 6 ay için yüzde 4 üzerinden imzalanması da sürpriz olmayacak.

68 Bin İşçi İçin Seyyanen Zam

2018 yılı içinde, kamu işçilerine ilk 6 ay yüzde 4, ikinci altı ay ise enflasyon kadar zam verilmesi konusunda uzlaşma sağlandığı, basına yansımıştı. Denge ödeneği ve düşük ücret alan 68 bin kamu çalışanına yapılacak iyileştirme de temel anlaşmazlık konuları arasında bulunuyordu. Türk-İş, düşük ücret alanlar için 100 lira seyyanen zam talep ederken, son görüşmelerde hükümetin teklifini 80 liraya kadar yükselttiği belirtiliyor. Ancak anlaşmadaki rakamın 90 veya 100 lira olması bekleniyor. İşçilere bir kez verilecek olan denge ödeneği konusunda ise 750 liraya yakın bir oranın kabul edildiği ifade ediliyor.

Başbakan Yıldırım Açıklayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önceki gün Bursa'da katıldığı programda yaptığı açıklamada toplu iş sözleşmesi ile ilgili, "Rakamları Sayın Başbakanımız Pazartesi günü saat 11.00'de Bakanlar Kurulu'ndan önceki toplantıda kamuoyuna duyuracak" açıklaması yapmıştı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.