Kamuda Çalışan 200 Bin İşçi İçin Toplu Sözleşme Süreci Başlıyor (İşçiler İçin Zam Pazarlığı Başladı)

Kamuda çalışmakta olan 200 binden fazla işçi için yeni dönem toplu iş sözleşmesi süreci başladı. Pazarlıklar kapsamında Türk-İş, işçiler için zam pazarlığını başlattı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Kamuda Çalışan 200 Bin İşçi İçin Toplu Sözleşme Süreci Başlıyor (İşçiler İçin Zam Pazarlığı Başladı)

Demiryolları, karayolları, demiryolları, şeker fabrikaları, il özel idareleri ve elektrik üretim santralleri gibi birçok kamu kurumunda çalışmakta olan  yaklaşık 200 bin işçinin Toplu İş Sözleşmelerinin yürürlük süreleri, ağırlıklı olarak 1 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde sürelerini tamamladı.

Kamu kurumlarında çalışmakta olan işçileri temsil eden Türk-İş ile hükumet yetkilileri, 2017-2018 dönemi için toplu iş sözleşmeleri çalışmalarına başladı. Bu görüşmeler kapsamında iki grup arasında ilk görüşme yapıldı. Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu üyesi sendikaların genel başkanları, TİS görüşmelerinde izlenecek yönteme dair görüş alışverişleri yapıldı.

Kamu işçileriyle ilgili söz konusu Toplu İş Sözleşmesi, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere özel sektörde imzalanacak TİS'lerin çerçevelerini de belirlemesi açısından da büyük önem taşıyor.

Ergün Atalay'dan Açıklama

Kamu işçilerini temsil eden Türk-İş Sendikasının Genel Başkanı Ergün Atalay, 2017-2018 dönemi için bağıtlanacak toplu iş sözleşmelerinde zam oranın yanında ücretli çalışanlar üzerindeki ağır vergi yükünün de gündeme gelebileceği belirtildi.

Ergün Atalay, "Bu ülkenin sağladığı kaynakları kullanarak gelir ve servet elde edenler, topluma karşı yükümlülüklerini yerine getirmeli ve kazançları oranında vergi ödemeleri sağlanmalıdır. Bu toplu sözleşme döneminde zamdan ziyade çalışanlar üzerindeki ağır vergi yükünü gündeme getirmek istiyoruz. Devlet, işçilere ocak ayında verdiği ücreti eksiksiz aralık ayında da versin. Çalışanlardan vergi kesintisi yapmasın, bu toplu iş sözleşmesi dönemini zamsız imzalamaya da razıyız." açıklamalarında bulundu.

İşçi haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara (Haber10)

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.