Kamudan Yeni İhraçlar Olacak Mı? Yeni KHK'lar ile İhraçlar Devam Edecek Mi?

Türkie genelinde milyonlarca memur tarafından en çok araştırılan konu olan yeni KHK'lar ile meslekten ihraçlar olacak mı sorusuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanından cevap geldi.

Yayınlanma:
Kamudan Yeni İhraçlar Olacak Mı? Yeni KHK'lar ile İhraçlar Devam Edecek Mi?

OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile FETÖ, PKK, DEAŞ ve IŞİD gibi terör örgüleri ile bağlantıları tespit edilen kamu personelleri, mesleklerinden ihraç edildi. Peki KHK'lar ile kamudan ihraçlar devam edecek mi? Yeni ihraç dalgaları bekleniyor mu? Kamudan kaç memur ihraç edildi? İşte detaylı bilgi.

Geçtiğimiz günlerde Habertürk kanalına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, terör örgütü mensubu memurların çok büyük bir ölçüde kamudan temizlendiğini ancak halen kurumlar içinde örgüt üyesi elemanların olduğunu belirtti. Yaklaşık olarak 40 yıldır kamu içindeki tüm kadrolara sızmış olan paralel yapı ile mücadelenin kısa bir süre içinde bitemeyeceğini ve mağdurum diyen herkese kapılarının açık olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, ihraçların bundan sonraki süreçte artık 3'lü, 5'li ve 10'lu rakamlar ile olacağını belirtti.

Kaç Kişi İhraç Edildi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamu da görevli 86 bin 308 memur, mesleklerinden ihraç edildi. Bakan Müezzinoğlu, yaptığı açıklamasında 35 bin 341 kişinin de açığa alındığını belirterek 121 bin 640 kişi hakkında işlem yapıldığını belirtti.

İhraçlar Sürecek Mi?

Çalışma ve Sosyal Gübenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamalardan yola çıkılacak olursa olası herhangi bir KHK ile kamudan ihraç edileceklerin sayısı düşük miktarda olacak.

Olağanüstü Hal süresinin ne zaman dolacağı hakkında detaylı bilgi için TIKLAYIN

Gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.