Keçiören Metrosu 5 Ocak'ta Açılıyor (Keçiören Metrosu Güzergahı)

Ankaralıların beklediği müjde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından geldi. Bakan Ahmet Arslan yaptığı son dakika açıklamasında Keçiören Metrosunun 5 Ocak'ta açılacağını duyurdu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Keçiören Metrosu 5 Ocak'ta Açılıyor (Keçiören Metrosu Güzergahı)

Ve Ankaralılar sonunda beklediği projeye kavuşuyor. Uzun bir süredir inşaatı devam eden Keçiören Metrosu 5 Ocak'ta kullanıma açılıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Ankaralıların merakla açılmasını beklediği Keçiören Metro hattının 5 Ocak Perşembe (Yarın) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla hizmete gireceğini duyurdu. Keçiören Metrosuna gelerek burada bazı incelemelerde bulunan Ahmet Arslan, basın mensuplarına konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Söz konusu hattın Ankara için önemli olduğunun altını çizen Bakan Arslan, 9 bin 220 metre uzunluğunda olan ve 9 istasyonluk güzergahta kurulan Keçiören Metrosu'nda herhangi bir aksaklık ve eksikliğin bulunmadığını söyledi. Ağustos ayında Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı ve hatta test sürüşlerininde başlatıldığını anımsatan Bakan Ahmet Arslan, “Ankaralıları Şehitler İstasyonu'ndan başlayarak Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) kadar 9 istasyon kesintisiz götüreceğiz” dedi.

Kızılay Hattı ile Entegre Olacak

Atatürk Kültür Merkezi durağında, Yenimahalle'den gelen raylı sistemle entegre olacak şekilde Kızılay'a kadar taşıyacaklarının da altını çizen Bakan Arslan, “Bizim hedefimiz AKM'den Kızılay'a kadar olan bağlantıyı da kesintisiz halde yapmak. Onun da ihalesini hemen bu sene başında yapıyoruz. İhale sürecinden sonra 1-1,5 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. 2018 sonunda burayı AKM'den Kızılay'a bağlamış olmamız gerekiyor. Bununla ilgili yapılması gereken her şeyi yapıyoruz” diye konuştu.

Gökçek'ten Ankara Trafiği Hakkında Açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de belediye imkanlarıyla metroyu bitirme güçlerinin olmaması üzerine yarım kalan projeyi hükümetin devraldığını belirtti. , “Keçiören Metrosu güzel bir şekilde tamamlandı. Bakanımızdan istirhamımız, Kızılay Metro bağlantımızın ve Çubuk bağlantımızın da bu yıl içinde yapılacak ihalelerden sonra bir an önce başlaması. Keçiören Metrosu Ankara'nın trafiği için son derece önemli. Bütün vatandaşlarımızı Keçiören Belediyesi önündeki meydana bekliyoruz" dedi.

5haber.vcom  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.