Kemal Kılıçdaroğlu'nun Taşeron Açıklamasına Tepkiler Geldi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı taşeron işçi açıklamasına tepki geldi. İşte o açıklama ve açıklamaya gelen tepkiler.

Yayınlanma:
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Taşeron Açıklamasına Tepkiler Geldi

Uzun süredir kadro bekleyen taşeron işçiler, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun taşeron işçi açıklamasına tepki gösterdi.

AK Parti tarafından son seçim beyannamesinde yer alan taşeron işçiye kadro verilmesini ön gören mesele henüz netlik kazanmadı. 700 binden fazla taşeron işçi ise bu konuda hükumet kanadından yapılacak olan çalışma ve açıklamayı bekliyor.

15 Temmuz darbe girişiminden önce gündemde sıkça konuşulan taşerona kadro meselesi, darbe girişiminden sonra arka plana düştü. Ancak, binlerce taşeron işçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile büyük bir sevinç yaşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişimi sonrasında yaptığı açıklamada, FETÖ operasyonlarının tamamlanmasının ardından taşeron işçiye kadro verilmesini ön gören yasa teklifinin meclise geleceğini ve bu yasa teklifinin üzerinde çalışmaların tamamlanacağını bildirdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Taşeron İşçilere Tepkisi

Geçtiğimiz günlerde bir fabrikada öğle yemeğine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir taşeron işçinin kendisine 'taşerona kadro meselesi ne oldu , taşerona kadro verilecek mi?' sorusu üzerinde, 'biz istiyoruz ama hükumet yanaşmıyor , görünüşe bakılırsa hiç vermeyecek' cevabını verdi. Yemeğin ardından ise Tokat İl Başkanları ile birlikte bazı açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işçilere sitem etti. Taşeron işçilerin her seçim döneminde AK Parti'ye oy verdiği ve seçim sonrası gelip kendilerine dert yandıklarını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının üzerine sosyal medya üzerinde taşeron işçiler CHP liderine tepki gösterdi. Taşeron işçiler, muhalefetin seçmen ayırt ettiğini ve oy vermemeleri halinde de kendi haklarını savunması gerektiğini savundu. Ancak son yıllarda taşeron meselesini meclise taşıyan en önemli partilerden birinin de CHP olduğu unutulmamalı.

Tüm bu gelişmeler sonrasında taşeron işçilerin kadro için tedirgin bekleyişi sürüyor.

5haber.com | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.