KHK İle Ege'de Kapatılan 7 Okul Tekrar Faaliyette , 49 Ders Kitabı Toplatıldı

OHAL'in ilan edilmesinden sonra yayımlanan KHK ile kapatılan okullardan 7'si, örgüt bağlantısının olmadığı tespit edilince tekrar açıldı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
KHK İle Ege'de Kapatılan 7 Okul Tekrar Faaliyette , 49 Ders Kitabı Toplatıldı

15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra ilan edilen 90 günlük OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Ege'de kapatılan 7 okul, tekrar faaliyete geçti.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bağlantısı olduğu şüphesiyle, KHK ile kapatılan ve eğitim faaliyetlerine son verilen Ege Bölgesinde bulunan 7 okul, yapılan derin araştırmalar sonucu, bu terör örgütleri ile herhangi bir bağlantısının olmadığı tespit edildi. Araştırmalar sonucu aklanan okullar, tekrar faaliyete geçti.

Tekrar Faaliyete Açılan Okullar

KHK ile kapatılan ve daha sonrasında yapılan araştırmalar ile terör örgütü bağlantısı olmadığı tespit edilen okulların isimleri bulundukları şehirler şu şekilde açıklandı.

# Özel Kütahya Boğaziçi Çözüm Ortaokulu-Kütahya

# Özel Kütahya Boğaziçi Çözüm Temel Lisesi-Kütahya

# Özel Edremit Arel Temel Lisesi-Balıkesir

# Özel Burhaniye Uğur Temel Liseli-Balıkesir

# Özel Uşak Seçkin Grup Temel Lisesi-Uşak

# Özel Seferihisar Çözüm Temel Lisesi-İzmir

# Özel İzmir Tac Temel Lisesi-İzmir

FETÖ'cülerin yazdığı 49 MEB Kitabı Toplatıldı

İlk ve Orta dereceli okul öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından dağıtılan 49 ders kitabı, yapılan incelemelerin ardından, okul sıralarına ulaşmadan toplatıldı. Yapılan araştırmalara göre kitapların yazarlarının FETÖ üyesi oldukları tespit edildi. Birçok yazarın ise MEB'de meslekten ihraç edilenler olduğu açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında yayımlanan KHK'lar ile mesleklerinden ihraç edilen bazı MEB personellerinin yazdıkları ders kitaplarının incelenmesi sonucu toplatılması kararının alındığı belirtildi.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.