Kırım’ı Rusya’ya Bağlayan Köprüye Darbe

2014 yılında Rusya’nın Kırım’ı ilhakinden sonra Rusya Kerç boğazı üzerinde bir köprü inşaatı başlatmıştı. Bu köprü ile Kırım’ın Rusya’ya bağlanması planlanıyor. Ancak bugün duyulan bir olay, köprünün açılışını...

Yayınlanma:
Kırım’ı Rusya’ya Bağlayan Köprüye Darbe

2014 yılında Rusya’nın Kırım’ı ilhakinden sonra Rusya Kerç boğazı üzerinde bir köprü inşaatı başlatmıştı. Bu köprü ile Kırım’ın Rusya’ya bağlanması planlanıyor. Ancak bugün duyulan bir olay, köprünün açılışını geciktireceğe benziyor. 19 Mart tarihinde Turkuaz Denizciliğe ait “Lira” isimli kuru yük gemisinin köprünün ayaklarına çarptığı öğrenildi. Bir direğinin ağır zarar gördüğü diğer iki direğin de hafif tahrip olduğunu belirten köprünün yapımından sorumlu inşaat şirketi Krimsky Most İnşaat Grubu, gemi tarafından verilen zararın faturasının hazırlandığını açıkladı.

Ancak Vladimir Putin, kara ve demiryolunu bünyesinde barındıran köprünün tamamlamasının hayati öneme sahip olduğunu belirterek inşaatın aksamasına sebep olan kişilerin faturayı kelleleriyle ödeyeceğini söyleyerek inşaatın önemini sert bir dille vurgulamıştı.

Rus Haber Ajansı İtar Tass, olayı siyasallaştırmaktan kaçınarak 19 Mart Gecesi olayın meydana geldiğini, biri tamamen tahrip olmak üzere üç direğin zarar gördüğünü ve önlem olarak Lira gemisinin Taganrog Limanı’na çekildiğini belirtti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.