Kızılay Kan Stoklarında Kırmızı Alarm Verdi!! Kızılay Başkanından Son Dakika Kan Bağışı Çağrısı

Kızılay Başkanı tarafından sosyal medya üzerinde #sondakika olarak yayınlanan açıklamada, kan stoklarının tükenmekte olduğunu ve bu nedenle halkı kan bağışı yapma çağrısı yapıldı. İşte yapılan o açıklama..

Yayınlanma:
Kızılay Kan Stoklarında Kırmızı Alarm Verdi!! Kızılay Başkanından Son Dakika Kan Bağışı Çağrısı

Türk Kızılayı'ndan son dakika açıklaması geldi. Yapılan son dakika açıklamasında Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ağır kış koşulları nedeniyle düşen kan bağışları nedeniyle, kan stoklarında kırmızı alarm verildiğini duyurarak, kan bağışı çağrısında bulundu. Kınık, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, stokların yetersiz olduğunu belirterek, stoklarda kan bulundurulması için kan bağışı çağrısı yaptı. Kızılay Başkanı Kınık, şu mesajları paylaştı:

"Kan stoklarımız yetersizdir. Vatandaşlarımızdan ülke genelinde kan bağış desteği bekliyoruz. 1 ünite kan, 3 can kurtaracak. Ağır kış koşullarından dolayı düşen kan bağışları nedeni ile stoklarımızda kırmızı alarm verilmiştir. Malumunuz kan sürekli bir ihtiyaçtır. Ülkemiz genelindeki 1300 civarındaki hastaneye desteklerinizle her iş günü yaklaşık 11.000 ünite kan tedarik etmek zorundayız. Ülke genelindeki 250 kan bağış noktamıza 18-65 yaş arası sağlıklı bireyleri bekliyoruz. Erkekler yılda 4, kadınlar 3 kez kan verebilir"

Öte yandan Türk Kızılayı da Twitter üzerinden yaptığı çağrıda, "Kış şartları sonucu azalan bağışlar ve stoklarımız nedeniyle tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz" dedi.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.