Kızılay , Midyat'ta 400 Aileye 500'er TL'lik Yardım Kartı Verecek

Terör olayları nedeniyle mağdur olan 400 aileye Kızılay tarafından 500'er TL'lik yardım kartı verilecek. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Kızılay , Midyat'ta 400 Aileye 500'er TL'lik Yardım Kartı Verecek

Mardin iline bağlı Nusaybin ile Dargeçit ilçeleri ve Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde çatışmalar nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlara devlet desteği kapıda.

Şırnak ile Mardin'in bazı ilçelerinde devam eden terör operasyonları nedeniyle evlerinde hasar meydana gelen vatandaşlara devlet desteği müjdesi verildi. Bölgede artan terör olayları nedeniyle başlatılan ve Doğu ile Güneydoğu Bölgelerinde birçok ili kapsayan terör olayları devam ediyor.

Terör olaylarının kent merkezleri ve ilçelerinde yaşanması nedeniyle çıkan çatışma ve patlamalarda bölgedeki evler büyük hasar gördü. Çoğu kullanılamaz hale gelen ev ve işyerlerinin sahiplerine Kızılay'dan yardım eli geldi. Şırnak'ın Silopi ve Cizre ile Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde devam eden terör operasyonlar nedeniyle evlerini terk eden 400 aile, ilçelere yerleştirildi. İlçelere yerleştirilen toplamda 400 aileye Kızılay'dan destek geldi. Kızılay tarafından yapılan açıklamada bölgedeki 400 aileye 500 TL yüklü şekilde yardım kartları dağıtılacak.

ŞIRNAK'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde çatışmalar nedeniyle evlerini terk edip Midyat İlçesine yerleşen 400 aileye, Kızılay'ın 500 lira yüklü yardım kartları dağıtılacak.

Midyat Kaymakamlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada il ve ilçelerde devam eden operasyonlar nedeniyle evlerini terk eden ve Midyat'a yerleşen 400 aileye Kızılay tarafından yardım yapılacağı belirtildi. 400 aileye, bir defalığına mahsus 500'er TL'lik bir yardım yardım kartı verileceği açıklandı. Öte yandan terör olayları nedeniyle bölgeden bin 100 ailenin göç ettiği ve bu ailelerden 40 aileye Kızılay tarafından yardım yapılacağı, kalan ailelere ise Kaymakamlık tarafından yardım yapılacağı belirtildi.

5haber.com | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.