KKK En Az Lise Mezunu 11 Bin Uzman Erbaş Alımı Başvuruları Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 11 bin uzman erbaş alımı başvuruları devam ediyor. İşte uzman erbaş alımına başvuru şartları ve başvuru tarihi.

Yayınlanma:
KKK En Az Lise Mezunu 11 Bin Uzman Erbaş Alımı Başvuruları Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı ilan ile 11 bin KKK Uzman Erbaş alımı yapacağını açıklamıştı.

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde olan Kara Kuvvetleri Komutanlığında istihdam edilmek üzere alınacak uzman erbaşlar için başvurular başladı. İşte ilgili alıma başvuru şartları ve diğer detaylar.

Kimler Başvurabilir?

# T.C. vatandaşı ve erkek olması,

# Uzman çavuş adayları için en az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okullardan mezunu olması,

# Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olması,

# Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış olanlardan terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olması (03 Mart 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),

# Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi beş (25) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar)

# Askeri okullardan ilişiği kesilmemiş olması,

# Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay (yedek subay dâhil), astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olması,

# Halen Sözleşmeli Er olarak görev yapan ve başvuruda bulunmak isteyen adaylar Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliği MADDE 28-(1) (Değişik:13.11.2014-29174/6 md.) doğrultusunda aşağıda belirtilen kriterleri sağlamaları koşuluyla müracaatta bulunabilirler.

# Askerlik hizmetini yapmakta iken “Askerliğe Elverişli Değildir” olarak terhis edilmemiş olması,

# Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmaması şartları aranmaktadır.

Başvuru Tarihi

Milli Savunma Bakanlığı KKK uzman erbaş alımına başvurular alınmaya devam ediliyor olup, son başvuru tarihi ise 01 Aralık 2017 günüdür.

Başvuru Nasıl Yapılır?

İlgili alıma başvuruda bulunmak isteyen adaylar aşağıda bulunan bağlantı adres üzerinden başvurularını yapabilir, başvuru kılavuzuna ulaşabilirler.

Başvuru kılavuzu ve aday başvurusu için TIKLAYIN

MSB Sözleşmeli 13000 er alımı detayları için TIKLAYIN

Jandarma Uzman erbaş alımı detayları için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.