KKK Subaylık ve Astsubaylığa Kimler Başvurabilir? (Lisans-Ön Lisans Mezunları)

Kara Kuvvetleri Komutanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre Muvazzaf Subay ve Astsubay olarak personel alımı yapılacağı belirtildi. Peki Başvuru şartları nelerdir? İlgili alımlara kimler başvurabilir? İşte detaylar.

Yayınlanma:
KKK Subaylık ve Astsubaylığa Kimler Başvurabilir? (Lisans-Ön Lisans Mezunları)

Önceki gün yapılan açıklama ile Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine 30 bin personel alımı yapılacağı belirtilmişti. 

Bu açıklamanın ardından Türkiye genelinde binlerce işsiz vatandaş, TSK tarafından yayımlanacak olan personel alım ilanını beklemeye başladı. Binlerce vatandaşın sabırsızlıkla beklediği personel alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilana göre Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde istihdam edilmek üzere Muvazzaf Subay ve Astsubay alımı yapılacak.

Başvuru Şartları

İlgili personel alımına başvuruda bulunacak olan adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması. Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak ve herhangi bir kamu

veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmaması, ilgili kanunda yer alan suçlamalardan sicil kaydının bulunmaması, Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun

ilişiği kesilmemiş olması, Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olması, Yapılacak olan sınavlarda başarılı olması, Öğrenimini kendi adına yapmış olmak veya herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı hizmet veya tazminat yükümlülüğü bulunmaması, Bakanlar Kurulu kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş FETÖ/PDY, PKK ve DAİŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile kendisi, eşi, çocuğu, annesi, babası, kardeşlerinin herhangi bir irtibatı olmaması şartları aranmaktadır.

Muvazzaf Subaylığa Kimler Başvurabilir?

İlgili personel alımında Muvazzaf Subaylık kontenjanına, son yapılan KPSS sınavının P3 lisans bölümünden en az 50 puan almış olması, En az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokul bitirenlerden kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar, Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olanlar (Hakkında “yedek subay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar.), Erbaş ve erlerden askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip en az 4 yıllık fakülte/yüksekokulu bitirenler başvurabileceklerdir.

Muvazzaf Astsubaylığa Kimler Başvurabilir?

Son yapılan KPSSP93 puan türünden en az 50 alanlar, En az iki yıl ve daha fazla süreli yüksekokul/fakülte bitirenlerden kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar, Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olanlar (Hakkında “yedek subay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar.), Erbaş ve erlerden askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip en az 2 yıllık yüksekokul/fakülte bitirenler başvurabileceklerdir.

Başvuru Tarihleri ve Şekli

İlgili alıma başvuruda bulunacak olan adaylar, 17 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında ön başvurularını, Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinden başvuru formunu doldurarak online olarak başvurularını yapabilecekler.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.