Komşulardan Rusya'ya Kıyak

Komşulardan Rus Turistlere KıyakTatil için Türkiye dışındaki ülkeleri tercih edecek olan Rus turistler için komşu ülkeler atağa geçti. Bulgaristan'ın vize ücretlerini düşürmesi ve Yunanistan'ın da Rus vatandaşlarına yönelik...

Yayınlanma:
Komşulardan Rusya'ya Kıyak

Komşulardan Rus Turistlere Kıyak

Tatil için Türkiye dışındaki ülkeleri tercih edecek olan Rus turistler için komşu ülkeler atağa geçti. Bulgaristan'ın vize ücretlerini düşürmesi ve Yunanistan'ın da Rus vatandaşlarına yönelik 3 yıllık vize verecek olması Rusların Balkanları tercih etmesi için yeterli olacağa benziyor.

Her yıl sıcak denizlere Türkiye üzerinden inen Ruslara yönelik olarak atak yapan Yunanistan geçen yıl 1 buçuk milyon Rus turist ile rekor kırmıştı. Bu yıl ise bir kez daha rekor kırma hedefinde.

Rus Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin'un demeci ise bunu doğrular nitelikte. Çin Hindi ve Balkanların en çok tercih edilen bölgeler olduğunu vurgulayan Gorin, Türkiye ve Mısır'ın turizm için kapalı olduğunun altını çizdi. Bulgaristan ve Yunanistan'ın yanı sıra Rus turistler bu yıl Güney Kıbrıs'ı da değerlendirecek.

Geçen yıla oranla Rusların yüzde 20-30 oranında daha çok yurt dışına çıkacağını da belirten Gorin, Türkiye'nin turizm için açılmasının ihtimali kalmadığını belirtti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.