Konya'da 28 Öğretmen Daha Tutuklandı , 55 Pilot Gözaltına Alındı

Konya'da devam eden FETÖ soruşturmasında Bylock kullandıkları nedeniyle gözaltına alınan 28 öğretmen hakkında tutuklanmaları kararı alındı. Konya merkezli 8 ilde de devam eden operasyonlarda 55 pilot gözaltına alındı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Konya'da 28 Öğretmen Daha Tutuklandı , 55 Pilot Gözaltına Alındı

Konya'da FETÖ soruşturmasında kullandıkları nedeniyle gözaltına alınan 28 öğretmen Bylock hakkında tutuklama kararı verildi. 

FETÖ'nün 15 Temmuz'da, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki grubu tarafından düzenlenen darbe teşebbüsü sonrasında, terör örgütüne yönelik başlatılan soruşturmalarda gözaltılar, tutuklanmalar, görevden almalar ve meslekten ihraçlar tüm kararlılığıyla devam ediyor. Bu kapsamda Konya'da devam eden operasyonlarda terör örgütünün haberleşme programı Bylock'u kullandıkları tespit edilen ve haklarında terör örgütü üyeliği suçundan yakalama kararı bulunan 97 öğretmen, emniyet ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan bu öğretmenlerden 35' i hakkında geçtiğimiz günlerde tutuklanmaları kararı verilmişti. Tutuklanan bu öğretmenlere 28'i daha eklendi ve Konya'da Bylock'tan tutuklanan öğretmen sayısı 63' e yükseldi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan ve tüm kararlılığıyla devam eden soruşturma kapsamında 28 öğretmen FETÖ/PDY üyesi olmaları suçundan tutuklandı. Hakkında yakalama kararı olan 108 öğretmenden 97' si, düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınmıştı. Bunlardan 35' i hakkında geçtiğimiz günlerde tutuklama kararı verilmişti. 28' i hakkında da bugün verilen tutuklama kararının ardından tutuklu sayısı 63' e yükseldi. 10'u adli kontrol şartıyla olmak üzere, 16'sı da polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında 63 öğretmen tutuklandı, 34'ü de serbest bırakıldı.

Konya Merkezli 8 İlde FETÖ Operasyonu: 55 Pilot Gözaltında

Konya merkezli 8 ilde devam eden FETÖ soruşturmasında bir dizi operasyon gerçekleştirildi ve haklarında terör örgütü üyeliği olma suçu bulunan 55 pilot gözaltına alındı. Emniyet ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda 54' ü üsteğmen olmak üzere 55 pilot gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan diğer pilotların yakalanması için geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

5haber.com  | Konya

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.