Konya'da ByLock Kullandıkları Tespit Edilen 14 Kamu Personeli Tutuklandı

Konya'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 24 memurdan 14' ü ByLock kullandıkları gerekçesiyle tutuklandı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Konya'da ByLock Kullandıkları Tespit Edilen 14 Kamu Personeli Tutuklandı

Konya'da darbe soruşturmasında 14 kamu personeli tutuklandı.

15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, terör örgütünün şifreli haberleşme programı olan ByLock'u kullandıkları belirtilen 24 kamu personeli geçtiğimiz hafta gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kamu personellerinden, devam eden soruşturma kapsamında 14' ü hakkında tutuklama kararı verildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi sonrasında başlatılan ve büyük bir titizlikle sürdürülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) 0oruşturma kapsamında Karayolları, Devlet Su İşleri, İşçi Kurumu, Kredi Yurtlar Kurumu, Müftülük, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Tarım İl Müdürlüğü gibi kamu kurumlarından 31 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Geçen salı günü eş zamanlı düzenlenen operasyonda 24 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün haberleşme programı olan 'ByLock'u kullandıkları öne sürüldü. Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 14 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 2'sı savcılıktan, 8'i de adli kontrol kararı olmak üzere 10 şüpheli de serbest bırakıldı.

Çorum'da FETÖ Soruşturması: 1 Hakim ve 1 Savcı Gözaltında

Çorum’da devam eden Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında bir savcı ile bir hakim gözaltına alındı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İskilip İlçesi'de görev yapan Savcı H.A ile Kargı İlçesi'nde görevli Hakim K.T, gözaltına alındı. Çorum Eğitim ve Anaştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen K.T. ile H.A., ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

5Haber.com  | Konya

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.