Konyalı Uzman Çavuş Burak Boz Fırat Kalkanında Şehit Oldu

Fırat Kalkanında DEAŞ militanları ile çıkan çatışmada şehit olan 14 askerimizden biri olan Burak Boz'un acı haberi, Konya'da bulunan ailesine ulaştırıldı.

Yayınlanma:
Konyalı Uzman Çavuş Burak Boz Fırat Kalkanında Şehit Oldu

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatında önceki gün El Bab bölgesinde DEAŞ militanları ile girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Burak Boz'un şehadet haberi, Konya'nın Ereğli ilçesinde oturan baba evine ulaştı.

Suriye’de yaklaşık 4 aydan beri devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ele geçirmeye çalıştığı El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ militanları ile Türk askerleri arasında çıkan çatışmada 14 asker şehit olmuş, 33 asker de çatışmada yaralanmıştı. Şehit olan askerler arasında Uzman Çavuş Burak Boz'un da olduğu belirtildi. Burak Boz'un acı haberi Konya'nın Ereğli ilçesi Cinler Mahallesi'nde bulunan baba Özkan anne Gülhan Boz'a askeri yetkililer tarafından verildi.

Fırat Kalkanında 14 Şehit

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 10 askerin daha şehit olduğunu, 18 askerin de yaralandığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan harekata ilişkin gece saatlerinde yapılan bilgilendirmede bugün El Bab bölgesinde sabah saatlerindeki çatışmalar ile öğleden sonra bombalı araçla düzenlenen 3 ayrı intihar saldırısında toplam 14 askerin şehit olduğu, 33 askerin de yaralandığı belirtildi.

5haber.com  |  Konya

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.