KOSGEB Faizsiz Krediye Yoğun Başvuru-KOSGEB Başvuruları Sona Eriyor

İşyeri aömak veya mevcut işyerini büyütmek isteyen esnafa yönelik KOSGEB'den verilen faizsiz kredi başvurularında sona yaklaşılırken, esnaftan projeye yoğun ilgi var. İşte son dakika gelişmeleri ve son başvuru tarihi.

Yayınlanma:
KOSGEB Faizsiz Krediye Yoğun Başvuru-KOSGEB Başvuruları Sona Eriyor

İşyeri kurmak ve işyerlerini geliştirmek isteyen çok sayıda esnaf, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı'nın (KOSGEB) sunduğu sıfır faizli kredi için başvurularını yapmaya devam ediyor.

2016 yılı bütçesinin yarısının, yeni girişimcilerin desteklenmesi projelerine ayrıldığını ve verilecek olan kredilerin faizsiz olması, ülke genelinde olduğu gibi.  Siirtli esnafı hareketlendirdi. Sabah saatlerinde çok sayıda esnaf KOSGEB İl Müdürlüğü'ne gelerek kredi için başvuruda bulundu.

Başvuruların 21 Aralık saat 24.00 itibariyle sona ereceğini belirten KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç, başvurularda yoğunluk yaşandığını ifade ederek, "Başbakanımızın Ekonomik Koordinasyon Kurulu kararında çıkan esnafımıza yönelik 50 bin lira kredi, birebir KOSGEB üzerinde verilmeye başlandı. 21 Aralık saat 24.00 itibariyle son başvuru tarihi olması hasebi ile Siirt ilimizde aşırı bir başvuru ile karşılaştık. Kredimiz bir yıl ödemesiz, ondan sonraki bir yıl ve iki yıl içinde 3 er aylık dönemler olmak üzere 8 aylık taksit ile ödeniyor, sıfır faizle 36 yıllık bir vadesi olan bir kredidir" dedi.

Gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Siirt

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.