KPSS'den 70 ve Üstü Puan Alanlar Nasıl Memur Olur? 70 Üstü Puan ile Alım Yapan Yerler

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca aday, sınavda aldıkları puana göre yerleşebilecekleri memurlukları araştırmaya başladı. İşte KPSS'den 70 ve üstü puan alan adayların başvurabilecekleri yerler.

Yayınlanma:
KPSS'den 70 ve Üstü Puan Alanlar Nasıl Memur Olur? 70 Üstü Puan ile Alım Yapan Yerler

20 Kasım tarihinde düzenlenen ve rekor katılımla gerçekleşen Kamu Personeli Seçme sınavı Ortaöğretim düzeyi sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından milyonlarca aday, sınavda aldıkları puanı öğrendi. Sınav puanını öğrenen milyonlarca aday, aldıkları puana göre nerelere yerleşebileceklerini araştırmaya başladı.

Memur olma adına KPSS'ye giren milyonlarca vatandaş, sınav sonuçlarına göre memur olma ihtimallerini araştırmaya başlarken, bizde 5haber.com ekibi olarak sınavda alınan puanlara göre hangi kurumlara başvuru yapılabileceğini araştırmaya başladık.

Sınav sonucunun ardından 70 ve üstü puan alan yüz binlerce memur adayı, bu puanları ile nereye yerleşebileceklerini araştırmaya başladı. KPSS ortaöğretim düzeyinden 70 ve üstü puan alan adayların memur olma ihtimali alım sayılarına göre değişmektedir.

Merkezi alımlarda KPSS puan şartı 70 olarak belirlenmişti. Ancak merkezi alımlarda ortaöğretim düzeyinden alımlar düşük seviyede olduğu için genellikle atama taban puanları en fazla 85' e kadar düşmektedir. Bu nedenle 70 üstü puan alan memur adaylarının gözü kulağı Devlet Personel Başkanlığında olmalıdır. DPB'de yayımlanan kamu personeli alım ilanlarında ortaöğretim düzeyinden alımlarda 70 puan ve üstü alma şartı vardır. Ortaöğretim düzeyinden alımlarda ise en fazla alım yapan kurum, Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifleri Genel Müdürlüğüdür.

Öte yandan adayların takip etmeleri gereken ilanlardan bir diğeri de, önceki gün Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan 2017 yılında İŞKUR üzerinden 600 bin personel alınacak müjdesi ile İŞKUR olmalıdır.

Personel alım ilanlarından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.