KPSS'den 70'in Altında Puan Alanlar Ne Yapmalı? KPSS 70'in Altında Puanla Personel Alan Yerler

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından sınava giren milyonlarca aday, sınav sonuçlarına göre memur olma ihtimallerini araştırmaya başladı. Peki KPSS'den 70'in altında puan alanlar ne yapmalı? 70 puanın altına personel alan yerler nerelerdir?

Yayınlanma:
KPSS'den 70'in Altında Puan Alanlar Ne Yapmalı? KPSS 70'in Altında Puanla Personel Alan Yerler

Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim oturumu sonuçlarının açıklanmasının ardından sınav sonuçlarını kontrol eden milyonlarca aday, sınavda aldıkları puanlara göre memur olma şanslarını araştırmaya başladı.

20 Kasım tarihinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (2016 KPSS Ortaöğretim) sonuçları açıklandı ve sınava giren 3 milyondan fazla aday, sınavdan aldıkları puanı öğrendi. Sınav sonucunun açıklanmasının ardından geçerli puan alan adaylar, puanları ile memur olma şanslarını araştırmaya başladı.

KPSS'den 70'in Altında Puan Aldım Ne Yapmalıyım?

KPSS'den 70 puan altı alan birçok aday, sınav puanları ile bir yere yerleşememe korkusu içine girdi. Genel düşünce olan KPSS'den 70 alamazsan memur olamazsın düşüncesine kapılan adaylar için memur olma biraz zor gözükse de, bu adaylar İŞKUR tarafından yapılan işçi alımlarına başvurabilirler.

Önceki gün EKK kararlarını açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, 2017 yılı içerisinde 600 bin personelin İŞKUR üzerinden alınacağını belirtmişti. Bu alımların birçoğunda ortaöğretim düzeyinden olacaktır. Ortaöğretim düzeyinden İŞKUR ile yapılacak alımlarda KPSS'den puan şartı 55 puana kadar düşebiliyor.

KPSS'den 70 ğuan altı alan adaylar merkezi atamalarda tercih yapamazlar. Yapsalar bile genellikle kadrolar almları 85-90 puan düzeyinden kapatmaktadır. Bu nedenle KPSS'den 70 altı alan adaylar, İŞKUR tarafından yayımlanacak personel alımlarını takip etmeleri ve alımlarda istenilen sertifika veya kursları, henüz alımlar gerçekleşmeden yerine getirmeleri gerekmektedir.

Eğitim haberlerinden, sınav haberlerinden, ösym haberlerinden, kpss haberlerinden, memur alım haberlerinden, kamu personeli ilanlarından ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.