Kredi ve Kredi Kartı Borçlarında Yasal Takibe Takılanların Sayısı Azalıyor

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yılın ilk on aylık dönemine göre hazırlanan verilerde, kredi ve kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe takılan kişi sayısı önceki yılın aynı dönemine göre azaldı. İşte açıklanan veriler ve yasal takibe takılan kişi sayısı.

Yayınlanma:
Kredi ve Kredi Kartı Borçlarında Yasal Takibe Takılanların Sayısı Azalıyor

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle yasal takibe girenlerin sayısı, 2016 yılının ilk on aylık süreci içinde, önceki yıla oranla azalma gösterdi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi tarafından hazırlanan, Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı Ekim 2016 dönemindeki verilere dayandırılan ve tüm bankalardan alınan verilere göre oluşturulan kredi ve kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe takılan kişi sayısı, bu yılın ilk on aylık döneminde, önceki 2015 yılının ilk on aylık dönemine göre yüzde 3 oranında bir azlama gösterdi. Önceki yılın ilk on ayında hazırlanan verilerde 1 milyon 151 bin olan sayı, 2016 yılının ilk on aylık döneminde 1 milyon 117 bin civarına kadar gerileyerek yüzde 3 'lük bir düşüş gösterdi.

TBB Risk Merkezi tarafından, aynı dönem içerisinde, birden fazla kaydı bulunan kişilerin tekilleştirilerek sayılmasıyla oluşturulan veriler; Ocak-Ekim 2016 döneminde, bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 oranında azalarak 603 bin kişi olduğunu gösterdi. Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe alınan kişi sayısı ise aynı dönemde yüzde 3 oranında azalarak 834 bin oldu.

TBB açıklamasında bir kişiye ait farklı zamanlarda yasal takibe düşen birden fazla kredi veya kredi kartı borcu olabildiği belirtilerek araştırmanın borç sayısına değil borçlu kişi sayısını gösterdiği kaydedildi.

Gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.