Kuzey Kore ile ABD Arasında Savaş mı Çıkacak? Son Durum Ne?

Kuzey Kore ie ABD arasında son dönemlerde yaşanan gerginlik gün geçtikçe artıyor. ABD'nin savaş gemisi hamlesine karşın Kuzey Kore yönetimininden sert bir açıklama geldi. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
Kuzey Kore ile ABD Arasında Savaş mı Çıkacak? Son Durum Ne?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Kore bölgesine savaş gemilerini göndermesinin ardından Kore yarımadasından bir son dakika tepkisi geldi. Kuzey Kore, ABD'nin savaş gemilerini yakın bölgelerine göndermesi sonrası, güçlü silahlarla savaşa hazırlıklı olduklarını söyledi. Bölgede tansiyon bir nebze olsun düşmezken Çin'de sınır bölgesine asker yerleştirdi.

Geçtiğimiz aylarda Kuzey Kore'nin nükleer silahlarını denemesi üzerine ABD yönetimi, Kuzey Kore bölgesine savaş uçakları gönderdi. Bu duruma tepki gösteren Kuzey Kore yönetimi ise güçlü silahlarla kendilerini savunacaklarını dile getirdi. Kore Dışişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada ülkenin güçlü silahlarla savunulacağı ve provakatörlere karşı en sert önlemin alınacağı belirtildi.

Dışişleri Sözcüsü yaptığı açıklamasının devamında, ABD'nin müdahalede bulunması sonucu Kuzey Kore'nin de her türlü savaşa hazır olduğunu ve karşılık vereceklerini dile getirdi.

Öte yandan gündemde dolaşan şifreli yayn iddialarına bir yenisi daha eklendi. Kuzey Kore'nin bir radyo kanalı üzerinden yerel saatle 12.15'te şifreli bir mesaj yolladığı öğrenildi. Yapılan radyo programında 3 ve 2 basamaklı sayı dizilerinden oluşan 70 çift rakam anons edildiği ortaya çıktı. Yapılan anonsta şu ifadelere yer verildi:

"Şimdi uzaktan eğitim üniversitesi 21. birim keşif kolu üyeleri için makine mühendisliği ödevlerini açıklıyoruz" ifadesiyle başlayan yayında spiker bir dizi sayıyı, "Sayı 69, 602. sayfada; Sayı 79, 133. sayfada; Sayı 18, 216. sayfada..."

Bu gelişmeler sonrasında ABD'nin nasıl bir karşı politika sergileyeceği ise büyük merak konusu.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.