Leonard Cohen Hissetmiş Olduğu Her Şeyi Tamamlamanın Huzuru İle Vefat Etti

Kanadalı ünlü müzisyen Leonard Cohen, Los Angales'ta bulunan evinde hayatını kaybetti. Efsane müzisyenin ölüm haberi facebook sayfası üzerinden yayımlandı.

Yayınlanma:
Leonard Cohen Hissetmiş Olduğu Her Şeyi Tamamlamanın Huzuru İle Vefat Etti

Efsane müzisyen Leonard Cohen hayatını kaybetti. 

Kanadalı olan ünlü şarkıcı Leonard Cohen, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ölüm nedeni henüz açıklanmayan efsane sanatçının Los Angales'teki evinde hayata gözlerini yumduğu açıklandı.

Ölüm Haberi Facebook Sayfasından Duyuruldu

Kanadalı ünlü yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen Cohen'in Facebook hesabından yapılan açıklamada "Derin bir üzüntü ile efsanevi şair, besteci ve sanatçı Cohen'in yaşamını yitirdiğini bildiririz. Müzik dünyasının en saygıdeğer ve üretken sanatçılarından birini kaybettik" açıklaması yapıldı.

Oğlu Adam Cohen, müzik dergisi Rolling Stone'a yaptığı yazılı açıklamada, "Babam, Los Angeles'teki evinde, hissettiği herşeyi tamamlamış olmanın huzuru içinde yaşamını yitirdi" dedi.

Kanada’nın Quebec bölgesine bağlı Westmount semtinde 21 Eylül 1934'de doğan ve müzik dünyasına çok sayıda önemli yapıtlar kazandıran Cohen, 2008'de de "Rock and Roll Hall of Fame"e kadul edilerek adını en güçlü ve etkileyici şarkı yazarları arasına yazdırdı.

Kanada'nın en büyük sivil şeref madalyası sahibi olan Cohen'in Hallelujah şarkısı, tüm zamanların en çok yorumlanan şarkılarından biri olmuştu

İspanyol şair ve yazar Federico Garcia Lorca'nın teşvikiyle şiir yazmaya da başlayan ve yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen kimlikleriyle tanınan Leonard Norman Cohen, ilk şiir kitabını 1956'da, ilk romanını ise 1963'te yayımladı.

Cohen, Avrupa pop müziğine dayanan ilk dönem çalışmalarının ardından din, yalnızlık, cinsellik ve kişiler arası karışık ilişkileri konu edindi.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.