Lise Mezunu KPSS Şartsız 10 Bin Polis Alımı Başvuruları Sona Eriyor

En az lise mezunu 10 bin özel harekat polisi alımı başvuruları için son günlere yaklaşıldı. İşte son başvuru tarihi ve alım ile ilgili diğer detaylar.

Yayınlanma:
Lise Mezunu KPSS Şartsız 10 Bin Polis Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM), özel harekat polisi olarak istihdam edilmek üzere yetiştirilecek olan 10 bn özel harekat polisi alımı için başvuru sürecinin sonuna yaklaşılıyor.

Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden 2 Kasım günü yayımlanan duyuruya göre alınacak olan 10 bin erkek özel harekat polisi için ön başvuruların başladığı ve başvuru şartına uyan adayların 2 Kasım-14 Kasım tarihleri arasında, e-devlet sistemi üzerinden başvurularını yapmaları istendi.

Başvuru Şartları

Polis Akademisi tarafından yayımlanan duyuruda, özel harekat polisi alımına başvuruda bulunacak olan adayların, T.C. Vatandaşı olmaları, en az lise ve dengi okul mezunu olmaları, 18 yaşını doldurmuş; 31 Aralık 1989 ve sonrası doğumlu olmaları, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşıyor olması, başvuruda bulunacak olan adayların boyunun en az 167 cm, beden kitlesi ise 18 ile 27 arasında olması, silah taşımaya engel hukuki bir durumunun olmaması, kendisi veya eşinin adli sicillerinin polis akademisi tarafından yayımlanan şartlara uygun olması, herhangi bir siyasi parti veya yan kuruluşuna üye olmadığına dair yazı beyan sunması, kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olması ve güvenlik soruşturması ile arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması şartları aranmaktadır.

KPSS ve Askerlik Şartı Kaldırıldı

Önceki yıllarda alımı yapılan özel harekat polisinde, başvuruda bulunacak adaylarda KPSS ve askerlik şartları aranmaktaydı. Ancak OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile bu şartlar, yeterli ve nitelikli başvuru olmadığı için kaldırılmıştır.

Başvuru Esnasında İstenen Belgeler

# Nüfus Cüzdanı,

# T.C. Kimlik numarasının yazılı beyanı,

# Sınav başvuru dilekçesi,

# Fiziki yeterliliğe engel teşkil edecek sağlık sorununun olmadığına dair beyan,

# Sağlık bilgilendirme formu,

# Diploma aslı ve fotokopisi,

# Adayın ve evli ise eşinin sabıka kaydının olmadığına dair beyan,

# 4 adet biyometrik fotoğraf,

# Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi,

# Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,

# Sınav giriş belgesi

# Şehit veya Vazife Malulü yakınlarının bu durumu gösterir belgesi,

İlgili Alıma Başvuruda Bulunmak İçin "www.pa.edu.tr" adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sınav başvuru ücreti hakkında bilgi için TIKLAYIN

Yoğun Başvuru Yapıldı

Özel harekat polisi alımında askerlik ve KPSS şartının da kaldırılması ile birlikte ilgili alıma başvurular yoğun bir şekilde meydana geldi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.