Lise , Ön Lisans ve Lisans Mezunu Kadrolu Zabıt Katibi Alımı İlanı

Yargıtay resmi internet sitesinde yayımlanan ilan ile en az lise mezunu kadrolu zabıt katibi alımı yapacak. İşte zabıt katibi alımı başvuru şartları, tarihi ve şekli.

Yayınlanma:
Lise , Ön Lisans ve Lisans Mezunu Kadrolu Zabıt Katibi Alımı İlanı

Yargıtay Başkanlığının resmi internet sitesinde yayımladığı son dakika duyurusu ile zabıt katibi alımı yapılacağı belirtildi.

Yargıtay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Başkanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere lisans düzeyinden 20, ön lisans düzeyinden 20 ve ortaöğretim düzeyinden 20 olmak üzere toplamda 60 zabıt katibi alımı yapılacağı belirtildi.

Başvuru Şartları

İlgili personel alımına başvuruda bulunacak olan adaylardan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıması, Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olması, İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, başvurunun son günü olan 25/11/2016 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olması, Lisans ve önlisans mezunları için 2016-KPSS’ye girmiş olmak, ortaöğretim mezunları için 2014- KPSS’ye girmiş olmak ve KPSS’den en az 70 puan almış olmak. Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 ve üstü puan almış olmaları şartları istenmektedir.

Özel Şartlar

Zabıt Katibi alımına başvuruda bulunacak olan adayların meslek yüksekokulları ve ön lisans bölümlerinden bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet meslek lisesi veya diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olması veya başvuru tarihi itibariyle MEB'den onaylı en az 120 saatlik bilgisayar sertifikası olması isteniyor.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Yargıtay Başkanlığı kadrolu zabıt katibi personel alımına başvuruda bulunacak olan adayların başvurularını 21-25 Kasım tarihleri arasında yargıtay resmi internet sitesi üzerinden mesai bitimine kadar online olarak yapmaları gerekmektedir. (Başvurular sadece internet üzerinden alınacaktır.)

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.