Little Prince Academy - Özel Çocuklara Ücretsiz Okul

Özel çocukların bir arada bilişsel ve kültürel anlamda gelişmesini sağlayan Kapadokya, Göreme Yerleşkesinde bulunan özel, eşsiz ve insanların ruhuna dokunan sıra dışı bir okul.

Yayınlanma:
Little Prince Academy - Özel Çocuklara Ücretsiz Okul

Özel gereksinimli bireylere bilimsel, toplumsal, sanatsal, kültürel alanlarda kendi deneyimleriyle; bireysel yetenek ve ilgilerini keşfederek yaratıcılıklarını açığa çıkarmaları amacıyla yola çıkan Küçük Prens Akademi 4 Nisan 2016 yılında Nevşehir’in Kapadokya Bölgesi, Göreme yerleşkesinde kurulmuştur.

Kapadokya Engelli Yetenekliler Evi “Key Evi” özel bireylere özgün, ücretsiz bir okuldur. Hiçbir şekilde ücret talep edilmeden eğitim verilmektedir.

Downlu, otistik, fiziksel ve zihinsel engelli özel çocukların bir arada bilişimsel ve kültürel anlamda gelişmesini sağlayan Kapadokya, Göreme Yerleşkesinde bulunan özel, eşsiz ve insanların ruhuna dokunan sıra dışı bir okul.

Küçük Prens Akademiye gelen bu özel çocukların eğitimini, yurtdışından ve bölge il ve ilçelerden gelen gönüllü insanlar vermektedir. Birebir eğitim vermek, çocuğa özgüven kazandırmak, belli başlı şeffaf kurallar çerçevesinde düzen işlenmektedir.

Çocuklarla etkileşim halinde olunması durumunda özel çocukları hayata karşı dik ve güçlü olması, kendini yetiştirmesi ve yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olunmaktadır.

Şehir dışından gelen özel gereksinimli bireyler ve gönüllülerin konaklamaları için özel dizayn edilmiş alanlar, (ekolojik ev, bambu - bungalov evler, konteynır konsept yatakhane) gibi kalacak yerleri vardır. Akademinin kapısı tüm gönüllü bireylere açıktır.

Akademide, atölyelerin yer aldığı her çocuğun istediği atölyede çalışabileceği konusunda özgürlükçü eğitim ortamı hazırlanmıştır.

Her birey istediği atölyede çalışabilmekte özgürdür. Zorlama yoktur. Akademinin başlıca atölyeleri; Sinema Atölyesi, Binicilik Atölyesi, Resim Atölyesi, Müzik Atölyesi, Dans Atölyesi, Tiyatro Atölyesi, Oyun Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Yoga ve Meditasyon’dur.

Her atölyenin bir gönüllü eğitmeni vardır. Özel bireyler istediği atölyede çalışıp, kendi yeteneklerine göre atölye seçebilirler. Kim nerde daha mutlu oluyorsa kendini daha iyi hissediyorsa orda çalışma yapmaktadır.

Akademide sevgi ve saygı içinde eğitim yapılmakla birlikte özel bireylerin, bireysel yeteneklerini ortaya çıkarmak, onlarla iç içe olmak, destek vermek, yanlarında olduğunu hissettirmek, onları topluma kazandırmak, yargılamamak, ayrıştırmamak gibi hususlara önem verilmektedir.

Her özel birey kendi alanın kâşifidir. Kim kendini nerede görmek istiyorsa o alanda çalışmakta serbest ve özgürdür. Unutmayın; Her umut bir başlangıçtır.

KEYDER, KEY EVİ

Gül Çelik

https://www.instagram.com/keyderlpa/

https://twitter.com/keyderlpa

keyder.org

5haber.com | Kapadokya / Nevşehir

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.