Londra Saldırısını Kimin Gerçekleştirdiği Ortaya Çıktı

Önceki gün İngiltere Parlamentosu önünde gerçekleşen ve 5 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıyı hangi örgütün yaptığı ortaya çıktı. İşte alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
Londra Saldırısını Kimin Gerçekleştirdiği Ortaya Çıktı

Önceki gün gerçekleşen ve dünya komuoyunca geniş yer bulan Londra saldırısını kimin yaptığı ortaya çıktı.

IŞİD, Londra'da meydana gelen saldırıyı, terör örgütüyle bağlantılı olduğu bilinen Amaq ajansı üzerinden üstlendi.

Birleşik Krallık Parlamentosunun yakınlarında dün meydana gelen saldırıda, saldırgan dahil 5 kişi öldü, 40'dan fazla kişi de yaralandı.

Papa'dan Taziye Mesajı

Vatikan Şehir Devleti Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, Çarşamba günü Londra’da meydana gelen ve 4 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili bir taziye mesajı yayımladı.

Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin’in imzasıyla yayımlanan mesajında Papa’nın, saldırıda yaşamını yitirenlerin ve yaralananların olduğunu öğrenmekten derin üzüntü duyduğu aktarıldı.

Bu saldırıdan etkilenenlere ve İngiliz halkına duayla dayanışmasını ifade eden Papa’nın, acı çeken ailelere huzur ve güç temennisinde bulunduğu, saldırıda yaşamını yitirenlere Tanrı’dan rahmet dilediği de bildirildi.

Son dakika haberlerinden, dünya haberlerinden, sıcak gelişmelerden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın

5haber.çcom  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.