LYS Ek Yerleştirme Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak? Ek Yerleştirmelere Kimler Başvurabilir?

Ek yerleştirmeler ne zaman başlayacak? LYS ek tercih işlemleri ne zaman aşınacak? Ek yerleştirmelere kimler başvuru yapabilecek? Başvurular ne zaman yapılacak? Ek yerleştirme kılavuzu ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar.

Yayınlanma:
LYS Ek Yerleştirme Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak? Ek Yerleştirmelere Kimler Başvurabilir?

LYS tercih sonuçlarının ardından binlerce adayın en çok merak ettiği konulardan biri LYS ek yerleştirmelerin ne zaman yapılacağı sorusu oldu. Peki LYS ek yerleştirmeleri ne zaman başlayacak? Ek yerleştirmelere kimler başvuru yapabilir? Ek yerleştirmeler için boş kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Üniversite kayıtları ne zaman?

Tercih sonuçlarının ardından adaylar için kayıt ve ek yerleştirme süreci başlayacak. Yükseköğretim programından herhangi bir bölümüne yerleşen adaylar için kayıt işlemleri 14-18 Ağustos tarihleri arasında alınacak. İlk yerleştirmelerde boş kalan kontenjanlar ile yerleşen ancak kayıt yapmayan adaylardan kalan kontenjanlar belirlenecek ve bu kontenjanlarla ÖSYS ek yerleştirme kontenjanları belirlenecek. Bu kontenjanlar ise kayıt işlemlerinin ardından adaylara duyurulacak.

Ek yerleştirme kılavuzunun açıklanacağı tarih henüz açıklanmadı. Ancak 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak kayıt işlemlerinden sonra bu konuda bir açıklama gelmesi bekleniyor.

ÖSYM'den Ek Yerleştirme Duyurusu

ÖSYM tarafından ek yerleştirme işlemleri hakkında şu açıklamalar yapıldı:

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Ek yerleştirme tercih ücreti 15,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır."

Ek Yerleştirmelere Kimler Başvurabilir?

Ek yerleştirmelere ilk tercihlerden yerleşemeyenler ve tercih yapmayanlar başvuru yapabilir. İlk yerleştirmelerde bir bölüme yerleşen ancak kayıt yapmayan adaylar başvuru yapamayacaklar.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.