Maaş Bordrosu Sorgulaması Nasıl Yapılır-E Bordro ile Maaş Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ne kadar maaş alacaklarını merak eden milyonlarca memur, e devlet üzerinden yayınlanacak olan e bordroyu bekliyor. Peki E bordro sorgulama nasıl yapılır? E bordro ile maaş öğrenme sayfası hangisidir? İşte e bordro ile maaş sorgulama işlemi ve diğer detaylar.

Yayınlanma:
Maaş Bordrosu Sorgulaması Nasıl Yapılır-E Bordro ile Maaş Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yeni yılın gelmesi ile birlikte memur, işçi ve emekli maaşlarına beklenen zam yapıldı. Zammın yapılmasının ardından zamlı ilk maaşlar, 15 Ocak günü hesaplara yatırılacak.

Memurlar için maaş günün yaklaşması ile birlikte yeni maaşların miktarları da araştırılmaya başlandı. Ayın 15'inde zamlı olarak alınan maaşlara ait bordro bilgileri ise maaşların yatırılacağı günden bir gün önce e devlet sistemi üzerinden memurlara duyurulur.

Yüzde 3 Zam Yapıldı

Ayın 15 'ini merakla beklemekte olan memurlar, zamlı maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor. 2016 yılına ait enflasyon rakamlarına göre açıklanan zam miktarında memurlara yüzde 3' lük bir zam yapıldığı belirtildi. Bu zamla birlikte yeni zamlı maaşlar, 15 Ocak Pazar günü memurların hesabına yatacak.

Memurlarda, her yılın iki döneminde maaşlara gelen zamda, sabit yüzde 3'lük bir zam miktarı ile birlikte önceki yılın enflasyon verilerine göre oluşan enflasyon farkına göre belirlenir. Her yıl meydana gelen enflasyon farkı ile birlikte yaklaşık olarak yüzde 5 ve üzeri gibi bir zam alan memurlar, önceki yılda enflasyon farkının olmaması nedeniyle sadece sabit olan yüzde 3'lük zammı aldılar.

Aile Ödeneği Arttı Mı?

Memurlara yüzde 3'lük zammın yanı sıra, aile yardım ödeneği de Ocak ayında artış gösterecek. Önceki yıl 199.01 olan aile yardım ödeneği, 2017 yılında 204.99 TL olarak belirlendi.

Öte yandan 2017 yılının ilk yarısında aile yardım ödeneği 0 – 6 yaş arası çocuklar için 48,03 lira iken diğer yaş gruplarında yer alan çocuklar için 24,01 lira olarak belirlendi.

E Bordro Sorgulama

Türkiye genelinde milyonlarca memur, 15 Ocak'ta yatırılacak maaşları beklerken, maaşların yatırılmasından önce de Maliye Bakanlığı tarafından e devlet sisteminde yayımlanan e bordrodan ne kadar maaş yatacağını öğrenebiliyor. E Bordro sorgulamak için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.