Mahkumlara Af Yeni KHK ile mi Gelecek? Denetimli Serbestlik Genelgesi ile Af Müjdesi Gelecek mi?

Mahkumlara af gelecek mi? Denetimli serbestlik genelgesi hakkında herhangi bir çalışma var mı? Önümüzdeki günlerde yayımlanması beklenen yeni KHK'da mahkumlara denetimli serbestlik ile af gelecek mi? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Mahkumlara Af Yeni KHK ile mi Gelecek? Denetimli Serbestlik Genelgesi ile Af Müjdesi Gelecek mi?

Mahkumlara af gelecek mi? Cezaevinde olan on binlerce kişinin yakınları ve akrabalarının en çok aradığı kelimelerin başında gelen bu soru son günlerde yeniden sorulmaya başlandı. Yakınları ve akrabaları cezaevinde olan vatandaşlar, geçtiğimiz yıl KHK kapsamında getirilen denetimli serbestliğin bir kez daha getirilmesini ve kısmi affın çıkmasını istiyor.

Geçtiğimiz yıl 26 Ağustos günü çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile 3 bine yakın mahkuma tahliye yolu açılmıştı. Denetimli serbestlik kapsamına alınan ve 3 bin mahkumun cezaevinden çıkmasına olanak sağlayan KHK, 10 bin mahkum için de açık cezaevi yolu açmıştı. Öte yandan çıkan KHK'^da denetimli serbestlik kapsamına 1 Ağustos 2017'den önce işlenmiş suçlar alınmıştı.

Ankara Kuşu Müjdeyi Verdi

Sosyal medya üzerinde yüz binlerce takipçisi olan ve Ankara kulislerinde konuşulanları henüz gündeme gelmeden kamuoyuna duyurması ile bilinen Ankara Kuşu adlı kullanıcı, geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımında mahkumlar için af çalışmalarının yapıldığı ve yeni bir kararnamenin yayımlanacağını belirtti.

Af bekleyenler gözünüz aydın şeklinde paylaşım yapan Ankara Kuşu, Tweetlerinde şu ifadelere yer verdi:

"Af bekleyenler gözünüz aydın :)

Adalet Bakanlığımız çok yakında denetimli serbestlik konusunda genelge yayınlayacak."

Yeni KHK'da Yer Alır mı?

Önümüzdeki günlerde yayımlanması beklenen yeni Kanun Hükmünde Kararname'da af konusu ile ilgili bir hüküm yer alıp almayacağı büyük merak konusu. Mahkum yakınları ise bu konu hakkında hükumetten bir müjde bekliyor.

Mahkumlara af haberlerinden haberdar olmak için 5haber’i aşağıdaki platformlardan takip edin.

Facebook Grubu için TIKLAYINFacebook Sayfası için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.