Mahmutbey Gişelerde Serbest Geçiş Sistemi Uygulaması Başlıyor

İstanbul'da trafik yoğunluğunun en sık yaşandığı bölgelerden olan Mahmutbey Gişeler, 20 Kasım'dan itibaren Serbest Geçiş Sistemine geçiyor. Yeni uygulama ile trafiğin yüzde 30 oranında rahatlayacağı ise vatandaşları sevindiriyor.

Yayınlanma:
Mahmutbey Gişelerde Serbest Geçiş Sistemi Uygulaması Başlıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklamada 20 Kasım tarihinde İstanbul'da bulunan Mahmutbey Gişelerde Serbest Geçiş Sistemine geçileceğini belirtti. Elektronik serbest geçiş sistemi (SGS) için bölgede gidiş ve gelişteki 4’er şeritlik bölümler ayrıldı. 20 Kasım itibariyle kullanılmaya başlanacak olan SGS'nin tamamen işler duruma gelmesinden sonra gişelerin de önümüzdeki günlerde kaldırılması bekleniyor. Serbest geçiş sisteminin Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantısının eklenmesiyle bölgede yoğunlaşan trafiğe ne oranda çözüm getireceği ise Pazartesi günü belli olacak.

İki Kıt'ayı üçüncü kez birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de açılmasıyla trafiği içinden çıkılmaz bir hale gelen Mahmutbey gişelerde olan yoğunluğun azaltılması ve rahatlatılması için, geliş ve gidiş yolu üzerine 4’er şeritlik elektronik serbest geçiş sisteminin elektronik parçalarının bulunduğu taklar yerleştirildi. Eski gişelerin ise önümüzdeki günlerde yol üzerinden kaldırılması bekleniyor.

Trafiğin Yeni Durumu Önümüzdeki Günlerde Belli Olacak

Tamamlandığında bölgede trafiği yüzde 30 oranında rahatlatacağı müjdesi verilen serbest geçiş sisteminin bölge trafiğine etkisi ise gerçek anlamda Pazartesi gününden itibaren ortaya çıkacak.

Bölgede Yoğun Trafik Bugün de Gözlemlendi

Öte yandan, Mahmutbey kavşağı ve civarında gişelerin kullanıldığı bugün de trafik oldukça fazla ve yoğun olduğu göze çarptı. Atatürk Havalimanı'ndan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden, Topkapı tarafından ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden gelen araçların buluştuğu Mahmutbey kavşağında gün boyu kilometrelerce kuyruk oluştu. Bölgede 3-4 kilometrelik yolu geçmek zaman zaman saatlerce sürerken, sürücüler sıkışan trafikte zor anlar yaşadılar.

5haber.com  | İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.