Malatya , İzmir ve Kayseri'de Kentsel Dönüşüm Kararı Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'nin 13 Kasım sayısında İzmir, Malatya ve Kayseri illerinde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm kapsamında alınmasına ilişkin karar yayımlandı. İşte alınan o karar.

Yayınlanma:
Malatya , İzmir ve Kayseri'de Kentsel Dönüşüm Kararı Resmi Gazete'de

Yapılan son Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında alınan kararlar, 13 Kasım tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete'de yer alan yazıya göre; Malatya'nın Yeşilyurt, Kayseri'nin Kocasinan, İzmir'in Çiğli ilçelerine bağlı bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kamuoyu ile paylaşıldı.

Resmi Gazete'nin 13 Kasım tarihli sayısında yayımlanan kararlara göre; İzmir'in Çiğli ilçesine bağlı Güzeltepe Mahallesi, Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Beyazşehir Mahallesi, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi sınırları içerisinde kalan bazı belirli alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı kapsamına alınırken; İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Yıldıztepe Mahallesi 1. Kısım ve Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Bayındırlık, Gediz, İshak Çelebi, Kocatepe ve Dilşikar köy ve mahalleleri arasındaki sınırlar içerisinde kalan alanlar da riskli alan olarak ilan edildi.

Başbakandan Şehrin Mimarları ve Belediye Başkanlarına Tavsiye

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün katıldığı bir programda yaptığı konuşmasında, "Marka şehirler diyoruz, yaşanacak şehirler diyoruz. Aslında bizde AK Parti olarak hükümet programlarımızda seçim beyannamelerimizde bunu hep söyledik; marka, yaşanabilir şehirler kuracağız. Ancak şehirlerin öyle bir şehir kurmaktan önce devraldığımız medeniyeti korumak, onların zarar görmesini engellemek belki daha önemli. Medeniyetimizin izini taşıyan büyük şehirlerimize baktığımızda, İstanbul, Edirne, Bursa, Konya gibi şehirlere baktığımız da maalesef imar rantı ile geçmişin değerinin büyük bir savaşın içinde olduğunu görüyoruz. Ama ne yazıktı geçmişimiz, medeniyetimiz imar rantına her geçen gün yenik düşmekten kurulamıyor" açıklamalarını yaptı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.