Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk Tutuklandı

Mardin Büyüşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, devam eden soruşturma kapsamında sevk edildiği adliye tarafından tutuklandı.

Yayınlanma:
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk Tutuklandı

17 Kasım tarihinde gözaltına alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, sevk edildiği Adliyede tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 17 Kasım'da Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı görevinden alınan ve 21 Kasım'da evinde gözaltına alınan Ahmet Türk, Emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah savcılığa sevk edildi. Savcılık da sorgusunun ardından Ahmet Türk'ü, tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Hakimliğe sevk edilen Ahmet Türk hakkında tutuklanması kararı verildi.

Kızıltepe Belediyesinde 4 Çalışan Gözaltına Alındı

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah erken saatlerinde Kızıltepe ilçe Belediyesine yapılan operasyon ile başlatılan aramalar saat 12.00 sıralarında sona ererken, 4 kişi gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında sabah saatlerinde DBP'li Belediye başkanı İsmail Asi'nin evinde de arama yapıldığı ve ancak kendisine yönelik bir gözaltı işlemi olmadığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişinin Belediyelerde çeşitli birim müdürleri olduğu ifade edildi.

Bitlis Valiliğine Operasyon: Eş Başkanlar Gözaltında

Bitlis Valiliği sabah saatlerinde belediyeye yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamlada şu bilgiler verildi:

"PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince yürütülen kapsamlı ve duyarlı çalışmalar neticesinde 24.11.2016 tarihinde, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçlaması ile 2 şahsa yönelik olarak ilimiz merkez ve Güroymak ilçesinde eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir. Operasyon neticesinde DBP'den Bitlis Belediye Başkanı H.O., DBP Demokratik Bölgeler Partisinden Bitlis Belediye Eş Başkanı N.D.D. gözaltına alınmış, şahısların evlerinde, Bitlis Belediyesi'ndeki makam odalarında ve Dilan Kadın Dayanışma Merkezi'nde arama yapılmış, yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır."

5Haber.com  | Mardin

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.