Mardin Derik'te Zırhlı Polis Aracına Bombalı Saldırı: 3 Polis Yaralandı

Mardin'in Derik İlçesinde zırhlı polis aracına yönelik PKK'lı teröristler tarafından hain saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda 3 polis yaralandı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Mardin Derik'te Zırhlı Polis Aracına Bombalı Saldırı: 3 Polis Yaralandı

Son dakika haberi 5haber'de. Mardin'de zırhlı polis aracının geçişi sırasında yol kenarına tuzaklanan patlayıcı PKK'lılar tarafından infilak ettirildi. Patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada 3 polis hafif şekilde yaralandı.

Saat 19.50 sularında Mardin'in Derik İlçesinin Diyarbakır yolu çıkışında meydana gelen patlama, bölge genelinde duyuldu. Meydana gelen olayda, PKK'lılar tarafından daha önceden yol kenarına yerleştirilen patlayıcı, zırhlı polis aracının geçtiği sırada uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Mardin'in Derik ilçesinde meydana gelen patlama ilçe genelinde duyuldu. Patlama sırasında yoldan geçen zırhlı polis aracı hasat görürken, araçtaki 3 polis hafif şekilde yaralandı. Patlamanın ardından ise bölgeden silah sesleri geldiği bildirildi. Patlama ve silah seslerinin gelmesinden sonra bölgedeki esnaf kepenk kapatarak evlerine gitti.

Akşam saatlerinde meydana gelen patlama sonrasında bölgeye sağlık ekipleri, ambulanslar ve takviye güçleri sevk edildi. Patlamada yaralanan 3 polis, bölgeye gelen ambulanslarla Derik Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırı sonrasında patlamayı gerçekleştirilen teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyonlar başlatıldı.

Hulusi Akar: "Son Terörist Etkisiz Hale Gelene Kadar Operasyonlar Devam Edecek"

Fırat Kalkanı Harekatının 74' üncü gününde meydana gelen çatışmalarda şehit olan Yüzbaşı Alper Kocaman'ın ailesine bir ziyarette bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, burada bazı açıklamalarda bulundu. Hulusi Akar, “Burada hepimizin bildiği gibi mücadelemiz uzun zamandır devam etmekte. Bu konuda hiçbir tereddüdünüz olmasın. Biz, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, tüm olanlara rağmen birlik ve bütünlük içinde, ülkemizin ve milletimizin birliği, bütünlüğü ve güvenliği için ne varsa gece gündüz yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bununla ilgili elimizden gelen her türlü imkânı kullanmak suretiyle, ülkemizi mutlaka en kısa zamanda güvenli hale getireceğiz” dedi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.