Medipol Başakşehir: 2 Fenerbahçe: 2 (Maç Özeti) Rövanş ne zaman?

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk karşılaşmasında evinde Fenerbahçe'yi konuk eden Medipol Başakşehir, ilk dakikalarda bulduğu 2 farklı üstünlüğü koruyamadı. İşte karşılaşmanın özeti.

Yayınlanma:
Medipol Başakşehir: 2 Fenerbahçe: 2 (Maç Özeti) Rövanş ne zaman?

Bulduğu son dakika golü ile hafta sonu oynanan Galatasaray derbisini kazanan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupasında karşı karşıya geldiği Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı. Deplasmanda aldığı bu beraberlik ile rövanş için büyük avantaj sağladı.

Deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe, ilk dakikalarda bir şok yaşadı. Karşılaşmanın henüz 7. ve 11. dakikalarında Cengiz Ünder'in bulduğu gollerle öne geçen Medipol Başakşehir, hızlı başladığı karşılaşmayı kısa sürede koparma planları yaptı. Ancak Fenerbahçe'nn bu gollere cevabı gecikmedi.

Art arda kalesinde yediği gollerin şokunu kısa süre içinde üzerinden atan Fenerbahçe, 12. dakikada Ozan Tufan ile farkı 1'e indirmeyi başardı. Hızlı başlayan bu karşılaşmanın ilk yarısında tempo yüksekti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise iki takımda temkinli başladı. Başakşehir, kontrolü Fenerbahçe'ye kaptırmamak için elinden geleni yapıyordu. Fenerbahçe ise Lens'in başlattığı hızlı ataklar ile gol yollarına gitmeye çalıştı. Karşılaşmada dakikalar 61'i gösterirken sahneye Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin Van Persie çıktı. Sağdan gelen ortayı düzgün bir kafa vuruşu ile ağlara gönderen Van Persie, durumu 2-2'ye getirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca karşılaşma 2-2 sona erdi. Bu sonuç ile Fenerbahçe, Kadıköy'de oynanacak olan rövanş maçı için büyük avantaj sağladı.

Rövanş Ne Zaman?

Kadıköy'de oynanacak olan rövanş karşılaşması ise 17 Mayıs günü oynanacak.

Maç Öeti

Spor haberlerinden haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.