Medipol Başakşehir Galatasaray'ı TT Arena'da 2-1 Yendi

Süper Lig'in 10' uncu haftasında deplasmanda Galatasaray'a konuk olan lider Medipol Başakşehir, rakibini 2-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

Yayınlanma:
Medipol Başakşehir Galatasaray'ı TT Arena'da 2-1 Yendi

Spor Toto Süper Lig'in bu yılki flaş takımı Medipol Başakşehir, namağlup serisini Galatasaray karşısında da sürdürdü.

Süper Lig'in 10' uncu haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşı karşıya gelen Medipol Başakşehir, rakibi üstün bir oyun ortaya koyarak 2-1 yenmeyi başardı ve ligdeki liderliğini sürdürdü.

Sarı kırmızılı ekibin sahası Türk Telekom Arena Stadyumunda oynanan müsabakada, ilk golü ev sahibi takım 32' nci dakikada Sinan Gümüş ile buldu. Ancak Galatasaray'ın bu sevinci gazla uzun sürmedi. Yediği golden sonra sahada adeta başka bir kimliğe bürünen Başakşehir, aradığı beraberlik golünü 36' ncı dakikada buldu. Mehmet Batdal'ın attığı golle beraberliği yakalayan Başakşehir, 60' ıncı dakikada Yalçın Ayhan ile güldü. Yalçın Ayhan'ın kaydettiği golle öne geçmeyi başaran Başakşehir, karşılaşmanın böyle sona ermesinin ardından Lig'de puanını 26'ya yükselterek liderliğini sürdürmeye devam etti. Ev sahibi Galatasaray ise aldığı mağlubiyetin ardından 20 puanda kaldı.

Maç Sonrası Riekerink'ten Açıklama Geldi

Başakşehir'e kendi evinde 2-1 yenilen Galatasaray'da, Teknik Direktör Riekerink baz açıklamalarda bulundu. Defansif hataların devam ettiğini belirten Riekerink, "Maçın başında dominant olacağımızı, topa sahip olacağımız biliyorduk. 1-0 öne geçtik, oyunu kontrol ettik. Sonra yediğimiz basit bir gol, peşinden yine benzer şekilde aynı defansif hata ile ikinci golü yedik ve iyi oynadığımız maç ne yazık ki Trabzonspor maçı gibi kötü sonuçla bitti." dedi.

Karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını, ancak 1-1'den sonra oyunu bir türlü kontrol altına alamadıklarını belirten Riekerink, "Öncelikle reaksiyon anlamında top kaybında baskıya çalıştık. Bu maçta birçok bölümde topu kaybettiğimizde reaksiyon gösterdik. Duran topları her hafta çalışıyoruz, çok önemli bir konu. Duran toplar, rakibimiz Başakşehir'in en etkili yönlerinden biriydi. Biz de son haftalarda duran toplardan gol yememiştik. 1-1'den sonra oyunu yeterince domine etmediğimizi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Daha dikkatli oynamaları gerektiğinin altını çizen sarı kırmızılı teknik patron, "Defans hattımızda stoperlerimizi kesinlikle suçlayamam. Biraz daha dikkatli olabilirdik. Orta saha ile defans arasındaki boşluğu daha fazla açmamaya çalıştılar. Başarılı bir üçlü forvet hattına karşı oynadılar. Serdar Aziz şanssız bir sakatlık yaşadı ve bugüne kadar oynayamadı, ama onun da oynayacağı günler gelecek. Kazandığımız maçlarda dominant oynadık. Kaybettiğimiz maçlarda bile arzulu, kazanmak isteyen bir Galatasaray var. Dominant olamadığımızla ilgili eleştirileri kabul etmiyorum. Maçı kazanmadıktan sonra dominant olmanın da bir anlamı yok." dedi ve yakaladığı pozisyonları harcayan Eren Derdiyok'u eleştirdi.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.