Mehmet Müezzinoğlu'ndan Emekli Promosyon ve Kıdem Tazminatı Açıklaması

Çalışma ve Sosya Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzizoğlu, TBMM Plan ve bütçe komisyonunda emeklilere promosyon ödemelerinde son durum ve kıdem tazminatı çalışmalarına yönelik bilgi verdi.

Yayınlanma:
Mehmet Müezzinoğlu'ndan Emekli Promosyon ve Kıdem Tazminatı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bugün gerçekleşen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kendisine sorulan sorulara yanıt verdi.

Plat ve Bütçe Komisyonunda konuşan Bakan Müezzinoğlu konuşmasında kıdem tazminatı ile emekli promosyon ödemeleri hakkında konuştu.

Emeklilere Promosyon Ödemeleri

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın Bakan Müezzinoğlu'nun emeklilere banka promosyonu verilmesi yönündeki çalışmanın ne aşamada olduğunu sorması üzerine Müezzinoğlu, "Promosyonda reel olarak yakaladığımız rakamlar, benim bakan olarak emeklilere 'bankalarla şu promosyon anlaşmasını yaptık' diyebileceğimiz rakamlar değil. Sayın Başbakanımıza tabloyu sundum. Kamu bankaları ve Bankalar Birliği ile görüşerek daha uygun ve emeklilerimize en azından bir katkı sağlayacak bir süreci inşallah Sayın Başbakanımız şekillendirecek. Rakamlar düşük kalınca Sayın Başbakanımızın birazcık daha müdahalesine bıraktık. Kanaatim odur ki önümüzdeki bir ay içinde Sayın Başbakanımız ile bu konuyu nihayetlendirecek bir süreci tamamlamış olacağız." sözleri ile yanıt verdi.

Kıdem Tazminatı Açıklaması

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de bulunan işçilerin yaklaşık olarak yüzde 17-18 civarında bir sayının kıdem tazminatından yararlandığı ifade ederken, sayının az olması nedeniyle çalışmaların sağlıklı ve yönetilebilir bir şekilde devam etmesi gerektiğini söyledi. Çalışanların tamamının hak ve hukukunun korunabileceği bir yapıyı, sendikaları ve işvereni de dahil ederek başarabilmenin önemini yineleyen Bakan Müezzinoğlu, bu konuda muhalefetin katkılarını beklediklerini dile getirdi.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasına şu şekilde son verdi, "Maden iş kazalarıyla ilgili ekim ayı itibarıyla 686 programlı ve 255 program dışı olmak üzere toplam 941 teftiş yapıldı. Sonucunda ise 322 iş yerine, 6 milyar 495 milyon lira para cezası uygulaması istenildi, 49 iş yeriyle ilgili de durdurma kararı alındı. İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili inşaat iş yerlerinde yapılan denetimlerde, 31 Ekim itibarıyla 4 bin 79 programlı, bin 766 program dışı olmak üzere toplam 5 bin 845 teftiş, sonucunda da bin 244 işyerine, 16 milyon 491 bin lira idari para cezası uygulanılması istenmiş, 650 işyeriyle ilgili de durdurma kararı alınmıştır."

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.