Mehmet Müezzinoğlu'ndan Son Dakika Taşerona Kadro Açıklaması: "Bir Süre Daha Sabredecekler"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan taşeron işçilere kadro meselesi hakkında bir son dakika açıklaması geldi. İşte Bakan Müezzinoğlu'ndan son dakika taşerona kadro açıklaması.

Yayınlanma:
Mehmet Müezzinoğlu'ndan Son Dakika Taşerona Kadro Açıklaması: "Bir Süre Daha Sabredecekler"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan taşeron işçilere kadro meselesi hakkında bir son dakika açıklaması geldi.

Edirne'nin ardından gittiği Uzunköprü İlçesi'nde Sanayi ve Ticaret Odası, siyasi partiler, sivil toplum örgütlerinin düzenlediği, 'Çevreye Duyarlı Karma Organize Sanayi Bölge Projesi' toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Uzunköprü'nün Yunanistan'dan tren ile geldiği ilk yer olduğu için çok büyük önemli olduğunu söyledi. Toplantı salonunda bulunan sivil toplum örgütleri ve CHP ile MHP belediye başkanlarının katılmasının kendisini çok sevindirdiğini belirten Müezzinoğlu, şu açıklamaları yaptı:

"Eğer birlik olmasaydık 15 Temmuz gecesi o duruşu sergileyip şu an bu durumda olamazdık. Atatürk ilke ve inkilaplarına sahip çıkarak onun mirası olan Türkiye Cumhuriyeti'ni koruduk. Artık basit nedenlerle anayasa kitabı fırlattığı, faizlerin 7 binlere çıktığı felan yok. Şimdi bütün kavgamız faizleri yüzden 10'nun altına nasıl indiririz. Enflasyonu yüzde 6'lara, 5'lere nasıl indiririz. Neden? Enflasyon alt ve orta gelir grubunu sömüren bir yapıdır. O zaman enflasyonu zengini daha çok zengin yapan değil, alt ve orta gelir grubunun standardını yükselten bir yapıyı başarabilmemiz için iki şey yapmalıyız. Birincisi, enflasyonun yüzde 5'in altında olması, ikincisi enflasyonun yüzde 5'in altına düşürebilmek. Onun için büyük bir kavga devam ediyor. Bu hedeflere dünyanın ekonomide ilk 10 ülkesi arasına girmiş Türkiye'de ne yapıp, yapıp bu ülkeyi bu hedeflerden vazgeçirelim diyorlar. Bize tuzaklar kuran, engeller kuranlar var. Ama biz samimi ve değer olmalıyız, düşman üzerine düşeni her zaman yapar. Rakipte rakip olmaması için ne gerekiyorsa yapar. Bize düşen onların bize ne yaptıkları değil, bizim ülke ve millet olarak hangi hedefe gitmek istiyoruz. Bu hedefe gidecekmiyiz, gitmeyecekmiyiz? Bu hedefe gitmeye milletçe kararlımıyız, değilmiyiz? Biz milletimizin bu kararlı olduğunu Ak Parti olarak hep gördük, zaten bizde bu destekle karar aldık. Ve bu kararlılıkla devam ettik."

Taşeron Meselesi

Bakan Müezzinoğlu, konuşmanın sonunda salonda bir şirket üzerinden taşeron olarak çalışan kadının, "Taşeronlara ne zaman kadro verilecek?" demesi üzerine, "Kamuda çalışanların kadroya geçmesi en çok sorulan soru. Bir süre daha sabredecekler. Biz şu anda verdiğimiz sözü tutmanın planlarını yapıyoruz. Ama önemli olan namusunuzla, emeğinizin karşılığını alabileceğiniz bir işin olmasıdır. Şu an o hizmet alınıyor, o hizmetin karşılığında, alın terinizin karşılığı ödeniyor. Devlet güvencesi biraz daha sabır istiyor. İnşallah Türkiye sıkıntılı süreçleri biraz daha azaldığında o sözümüzü tutacak, sizleri de devletimizin veya milletimizin güvencesine devam edeceğiz" dedi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.