Mehmet Şimşek: "Ülkemiz Bu Yıl Yüzde 3'ün Üzerinde Büyüyecek"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, katıldığı bir programda, 2016 yılı ekonomik büyüme hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Mehmet Şimşek: "Ülkemiz Bu Yıl Yüzde 3'ün Üzerinde Büyüyecek"

Gaziantep'in Nizip İlçesinde bulunan AK Parti teşkilatı ile bir araya gelen ve önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son aylarda yaşanan terör olayları ve darbe girişimine rağmen, ülke ekonomisinin bu yıl, yüzde 3'lük seviyenin üzerinde bir büyüme gerçekleştireceğini açıkladı.

AK Parti ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen ve Karkamış teşkilatınında katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son zamanlarda ülkenin içinde bulunduğu durumun en az zararla atlatılacağını ve selametli günlere hep beraber yelken açılacağının altını çizdi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, ülkenin son dönemlerde yaşadığı zor durumun, İkinci Dünya Savaşı sonrası meydana gelen ortamdan bu yana, Türkiye'den beri gördüğü en zor ve en sıkıntılı dönem olduğunu belirtti. Durumun sıkıntılı olması ve zor bir dönemden geçilmesine rağmen, milletin birlik ve beraberliğinden taviz vermediğini, devlet erkanının en üst seviyesinde bulunan Cumhurbaşkanı ile diğer tüm erkanın milletle bir olduğunu belirten Mehmet Şimşek, bu ruh ile milletin bu süreçten daha da güçlenerek çıktığının altını çizdi. Bu sıkıntılı dönemden en kısa sürede sıyrılacaklarını da söyleyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zor dönemin aşılmasından sonra 2023 ve sonrası hedeflere sağlam adımlarla gidileceğini söyledi.

Başkanlık Sistemi Açıklaması ve Ekonomi Hedefi

Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek açıklamasının devamında ise son günlerde gündemde sıkça konuşulan Başkanlık sistemine değindi. Başkanlık sisteminin en basit haliyle, siyasi istikrarı temin edeceğini belirten Şimşek, bu sistemin siyasette istikrarı yanı sıra temsilde adaleti ve yönetimdeki istikrarı da sağlayacağını belirtti. Şimşek açıklamasına, ülke ekonomisinin son durumu hakkında bilgi vererek son verdi. Mehmet Şimşek, ülke gündeminin sürekli olarak darbe girişimi ve teröre odaklandığını, ancak ekonomininde elden bırakılmadığını, bu yılki ekonomik büyümenin yüzde 3'ün üzerinde olacağını açıkladı.

5haber.com  | Kahramanmaraş

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.