Memur Zammı Açıklaması!

Son dakika haberleri,,, 2016 yılında memur maaşlarına yapılacak zam için Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalar yaptı. gelişmeleri 5haber.com sitesinden takip edebilirsiniz.

Yayınlanma:
Memur Zammı Açıklaması!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılı içerisinde memur maaşları için yapılacak zamma ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Ağbal, bu yıl içinde yapılacak zamların enflasyonun üzerinde olacağını söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Meslek Komiteleri Ortak Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı:

Memurların gelir vergisi ile ilgili beklentisine ilgili yöneltilen bir soru üzerine ise Ağbal, "2016 yılı memur maaşlarında önemli artışlar yaptık.  Yapmış olduğumuz düzenleme 2016 yılında enflasyonun artışının üzerinde bir düzenleme olacaktır. Bu sebeple 2016 yılında memur maaşları enflasyonun üzerinde artacaktır. Gelir vergisiyle ilgili bir düzenlememiz ise şuan yok." cevabını verdi.

Açıklamanın devamında vergi düzenlemesiyle ilgili açıklama da yaptı:

Naci Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) tarafından yayınlanan tebliğe ilişkin, "Tebliğ düzenlemesinin yeni bir yanı yoktur." dedi.

Naci Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığının yayınladığı tebliğ ile alakalı basında yer alan haberlere yönelik, "Yapılan düzenlemenin hiçbir yeni yanı yok. Mevcut kanunların çerçevesinde zaman aşımı ilgili yapılan bir açıklamadır. Bu sebeple bugün vergi borçlarının 5 yıl içinde, biz ona 'tahsilat zaman aşımı' diyoruz, bu konuya açıklık getiren ve uygulamayı yönlendiren bir tebliğ? Bu sebeple o tebliğ düzenlemenin yeni getirdiği hiçbir yanı yok. Vergisini ödemeyen için de ödeyen için de geçerli bir kural." bilgisini verdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.