Memurlar 2017 Yılında Ne Kadar Yemek Bedeli Ödeyecek? Maliye'den Yemek Bedellerine Düzenleme Geldi

Resmi Gazetede yayımlanan bildiri ile 2017 yılı içerisinde memurlardan alınacak olan yemek bedelleri açıklaması yapıldı. İşte öğle yemeği hizmetinden faydalanacak olan memurlardan alınacak yemek bedeli.

Yayınlanma:
Memurlar 2017 Yılında Ne Kadar Yemek Bedeli Ödeyecek? Maliye'den Yemek Bedellerine Düzenleme Geldi

Memurları ilgilendiren bir açıklama 12 Ocak tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlandı.

12 Ocak Perşembe tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan karara göre, 2017 yılı içerisinde öğle yemeği sevisinden faydalanacak olan memurlar ile sözleşmeli personellerden alınacak olan asgari yemek bedellerine ilişkin esaslar açıklandı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan karar ve bu karara göre Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen yeni öğle yemeği tarifesi.

Bu Tebliğ, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu idarelerindeki memurlar ile sözleşmeli personeli kapsar.

Dayanak

MADDE 3 - (1) Bu Tebliğ, 19/11/1986 tarihli ve 86/11220 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinin 4 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Alınacak bedeller

2017 yılında öğle yemeği servisinden faydalanacak olanlardan en az Ek-1'de belirlenen tutarlar üzerinden günlük yemek bedeli alınır.

Belirtilen miktarların üzerinde yemek bedeli tespiti

Açıklanan karara göre kuruluşlar, personelin kadro veya pozisyon unvanını, hizmetlerinin özelliğini, yemek maliyetlerini ve yemek servisinin farklı mahallerde daha iyi şartlarda sunulması gibi hususları dikkate alarak Ek-1'de belirtilen miktarların üzerinde yemek bedeli tespit edebilir.

Yürürlükten kaldırılan tebliğ

Resmi Gazete'de yayımlanan 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği (Sıra No: 1) yürürlükten kaldırılması kararı alınmıştır.

Yemek Bedellerini Gösterir Tablo

Son dakika haberlerinden, resmi gazete ilanlarından, kamu haberlerinden, memur haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.