Mercedes Gelecek Yıl 430 Bin Araç Üretimi Yapacak

Almanya'nın Bremen kentinde bulunan Mercedes fabrikasında çalışan Türk işçilere İş kanunu hakkında verilen seminerde, MErcede'in gelecek sene 430 bin araç üreteceği açıklandı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Mercedes Gelecek Yıl 430 Bin Araç Üretimi Yapacak

Almanya'da bulunan Mercedes fabrikasında istihdam edilen Türk çalışanlara, iş kanununa yönelik bir bilgilendirme semineri verildi.

Alman Sendikalar Birliği Kuruluşu tarafından düzenlenen etkinlikte, Almanya'nın Bremen kentinde bulunan ve bünyesinde birçok Türk istihdam eden Bremen Mercedes fabrikasındaki Türk işçilere İş Kanunu hakkında brifing semineri verildi.Sendika temsilcilerinden Ahmet Çatal ile İbrahim Akbal tarafından düzenlenen organizasyonda konuşmacı olarak AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu katılımda bulundu.

Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen seminer, Hemelingen semtinde, Bürgerhaus'ta gerçekleşti. Düzenlenen seminerde konuşan AK Parti Çorum Milletvekili, Salim Uslu, katılımcılara Türkiye'de yaşanan son gelişmeler ile siyasi ve sosyal ortam hakkındaki gelişmeleri aktardı. AK Partili Uslu, Türkiye'de kurulu siyasi düzenin daha üst seviyelere taşınması için yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu belirtirken, yazılacak yeni anayasanın ülkede huzur ve istikrarı sağlayacağının altını çizdi. Yazılacak olan yeni anayasanın ise kısa ve öz olması gerektiğini vurguladı.

AK Partili Uslu konuşmasında Türkiye'deki ekonomik duruma da değindi. Türkiye'de kayıt dışı işçi çalıştırma ve kayıt dışı üretimin her geçen sene daha da aşağı seviyelere düştüğünü de belirten Uslu, bu oranların daha önceden %65 civarında olduğu, ancak günümüzde bu oranın % 30'luk seviyelere kadar da indiğini belirtti. Türkiye ekonomisini sekteye uğratan en önemli etkenlerden birinin kayıt dışı işçi çalıştırma, kayıt dışı üretim ve kayıt dış siyaset olduğunu vurgulayan Uslu, Türkiye'nin bu üç etkenden kurtulduğunu söyledi.

Mercedes Yeni İşçi Alımları Yapacak

Mersedes İşçi ve Alman sendikalar Birliği temsilcisi İbrahim Akbal ise, Mercedes'in gelecek yıl üretimine hız kazandıracağını ve 430 bin araç üretimi gerçekleştireceğini açıkladı. Bu hedef kapsamında ise işçi alımlarının olacağını belirten Akbal, işçi alımlarının yapılması için, sendika olarak Mercedes'e baskı yaptıklarını söyledi.

5haber.com  | Almanya

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.