Merkez Bankasının Flaş Kararı Sonrası Döviz Kurunun Son Durumu Ne Oldu?

Merkez Bankası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. İşte yapılan son dakika açıklaması ve açıklamanın piyasalar üzerinde etkisi.

Yayınlanma:
Merkez Bankasının Flaş Kararı Sonrası Döviz Kurunun Son Durumu Ne Oldu?

Merkez Bankası tarafından yapılan son dakika açıklaması ile, dövizdeki hızlı tırmanışa karşı aldığı önlemlere bir yenisini daha eklendi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Uygulanmakta olan para ve kur politikası çerçevesinde Türk Lirası ve döviz likiditesi yönetimindeki esnekliğin ve araç çeşitliliğinin artırılması amacıyla Türk Lirası depoları karşılığı döviz depoları piyasasının açılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamaya göre, söz konusu piyasada ihale yöntemi ile gerçekleştirilecek olup, TCMB taraflı işlemlere ilişkin ayrıntılar, veri dağıtım sistemleri aracılığı ile ilan edilecek.

Açıklamanın Piyasalara Etkisi

TC Merkez Bankası tarafından yapılan son dakika açıklaması, piyasalar üzerinde ilk aşamada önemli bir etki yaratmadı. Açıklama öncesi 3.76 lira dolayında işlem görmekte olan dolar, açıklamanın hemen ardından 3.7785 liraya kadar yükselirken, açıklama öncesi 4.0260 lira olan euro da 4.0437 lira düzeyine yükseldi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kamu haberlerinden, ekonomi haberlerinden, piyasa haberlerinden, Türkiye haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.