Mesleği Öğretmenlik , Ama Yaptığı İş Garsonluk (Öğretmen Atama Sorunu Nasıl Çözülecek?)

Yıllardan beri süregelen sıkıntıların başında olan öğretmen atamaları meselesinin çıkmazlara girmesi, meslekleri öğretmen olan vatandaşları garsonluk, satış elemanı gibi işlerde çalışmasına sebep oluyor.

Yayınlanma:
Mesleği Öğretmenlik , Ama Yaptığı İş Garsonluk (Öğretmen Atama Sorunu Nasıl Çözülecek?)

İşsizlik oranının sürekli olarak arttığı son dönemlerde, en büyük sıkıntılardan biri de öğretmen atamalarının yeterli sayıda yapılmaması.

2003 yılında Bolu'da Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden mezun olan ve mezun olmasının ardından 4 kere Kamu Personeli Seçme Sınavına giren, ancak atanamayan evli ve 1 çocuk babası 36 yaşındaki Barış Özgür Çetin, atanamayınca çareyi garsonluk yapmakta buldu. 13 yıldır garsonluk yapan atanamayan öğretmen, aslında mağdur kesimden sadece bir tanesi.

Bolu'da bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Beden Eğitim Öğretmenliği bölümünden 2003 senesinde mezun olan Barış Özgür Çetin, aynı yıl KPSS'ye girdi. 65 puan ile atanamayan Çetin, 2004, 2009 ve 2011'de tekrar KPSS'ye girdi. Her sınavın ardından tercih yapmasına rağmen ataması gelmeyen Çetin, geçimini sağlamak için farklı işlerde çalıştı. Yıllardır atanamama sıkıntısı yaşayan Çetin, ilaç mümessilliği, anahtarcılık ve pastahane işletmeciliğinden sonra 1 aydır Abant yolunda bir restoranda garson olarak çalışıyor. Çetin, müşteri olmadığı zamanlarda restoranın temizliği, bakımı, çevre düzenlemesi gibi işlerini de yapıyor.

Beden eğitimi öğretmeni olarak mezun olduktan sonra 4 kez KPSS'ye girmesine rağmen atanamadığını belirten Çetin, şöyle konuştu:

"Mezun olduğum bölümden az sayıda atama yapıldığı için ve sınav içeriğinin bölümümle alakası olmadığı için yıllardır bir türlü atanamadım. Öğretmen olmama rağmen atanamayan bir öğretmen olarak evimi geçindirmek için çalışmak zorundayım. Evliyim, bir çocuğum var ve onların geçimini sağlamak için bir çok iş yaptım. Şu anda da bir restoranda çalışıyorum. Bir öğretmen olarak başka işlerde çalışmak zoruma gidiyor. Benim gibi ülkemizde atanamama sıkıntısı yaşayan binlerce öğretmen var. Artık bu sorunun çözülmesini istiyorum."

5haber.com  | Bolu

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.