Meteorolojiden Son Dakika Açıklaması!! 14-15 Aralık Türkiye Geneli Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında İstanbul ve çevre bölgelerine kar uyarısı yapıldı. İşte kar yağışı beklenen bölgeler ve Türkiye genelinde önümüzdeki günlerde beklenen hava durumu.

Yayınlanma:
Meteorolojiden Son Dakika Açıklaması!! 14-15 Aralık Türkiye Geneli Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında bazı bölgeler için beklenen kar yağışı hakkında uyarıda bulundu.

Meteorolojiden yapılan açıklamada İstanbul'da yarından itibaren kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteorolojiden yapılan son dakika açıklamasında, kar kalınlığının İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 santimetreye ulaşacağı belirtilirken, buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı bölge halkına uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul için kar yağışı uyarısı şu şekilde yapıldı:

"İstanbul'da bugün (12.12.2016 Pazartesi) yağmur şeklinde başlayacak yağışın yarın (13.12.2016 Salı) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm'ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz'de yoğun kar yağışlarının beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle buzlanma ve çığ tehlikesi tehlikesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi: "Bugün akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'de (Samsun, Ordu ve Tokat) , gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de yer yer yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimde hafif bir örtü yapacağı tahmin edilen kar yağışlarının iç ve yüksek kesimlerde yer yer 20 cm üzeri örtü yapacağı tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma, yüksek ve eğimli bölgelerde çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

İşte Türkiye genelinde beklenen 3 günlük hava durumu.

14 Aralık Çarşamba Türkiye Geneli Haritalı Hava Durumu

15 Aralık Perşembe Türkiye Geneli Haritalı Hava Durumu

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, hava durumu haberlerinden, meteoroloji uyarılarından, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.