Meteorolojiden Son Dakika Kar ve Fırtına Uyarısı (12-13-14 Ocak Hava Durumu)

Meteorolojiden yapılan son dakika açıklamasına göre bazı bölgelerde şiddetli kar ve fırtına görüleceği belirtildi. İşte fırtına ve kar beklenen bölgeler ve Meteoroloji tarafından yayımlanan Türkiye geneli 3 günlük hava durumu tahmini.

Yayınlanma:
Meteorolojiden Son Dakika Kar ve Fırtına Uyarısı (12-13-14 Ocak Hava Durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda kar ve fırtına beklenen bölgelere ilişkin bilgi verildi.

Meteorolojiden yapılan son dakika açıklamasında, Trakya'da yoğun kar yağışı beklendiğini belirtildi. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün öğleden sonra Trakya'da yeniden başlayacak olan kar yağışlarının, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Yerde mevcut olan kar üzerine yeni ve taze kar olarak 20 cm. ve üzerinde yeni kar beklenmektedir. Kar yağışının etkisini yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir. Vatandaşların ve ilgililerin başta çatılarda biriken kar ve buz yükü olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."

Fırtına Uyarısı

Yapılan bir diğer uyarıda da Ege Denizinde fırtına beklendiği belirtildi. Çarşamba gününde beklenen fırtınanın Perşembe saatlerinde etkisini yavaş yavaş kaybedeceğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere ye verildi:

"Rüzgarın; Ege Denizi’de yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; 12.01.2017 (Perşembe) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor."

12 Ocak Çarşamba Türkiye Genel Hava Durumu

13 Ocak Perşembe Türkiye Genel Hava Durumu

14 Ocak Cuma Türkiye Genel Hava Durumu

Hava durumu haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.