MGK'dan OHAL 90 Gün Daha Uzatılsın Tavsiyesi Çıktı

Önceki gün gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu toplantısında OHAL'in uzatılması tavsiyesi açıklandı. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
MGK'dan OHAL 90 Gün Daha Uzatılsın Tavsiyesi Çıktı

Önceki gün gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı kararları açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında önceki gün toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında OHAL'in uzatılması tavsiyesi çıktı. Öte yandan 15 Temmuz gününün Demokrasi ve Özgürlükler Günü ilan edilmesi kararı alındı.

OHAL Uzatılacak Mı?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yapılan Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantıları sonrasında ülke genelinde 90 günlük Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. 20 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşen toplantılarda alınan OHAL kararı, 21 Temmuz Perşembe 01.00 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlandı ve yürürlüğe girdi. 21 Temmuz'da yürürlüğe giren OHAL kararı 20 Ekim Perşembe günü sona erecek. Ancak önceki gün gerçekleşen MGK sonrasında OHAL'in 90 gün daha uzatılması kararı alındı. MGK kararının Bakanlar Kurulu'ndan geçmesi durumunda Olağanüstü Hal süresinin 90 gün daha uzatılması bekleniyor.

Yapılan açıklamada Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğin sağlanması, kamu düzeninin sağlanması amacı güdülerek devam ettirilen faaliyetler, milli güvenliğimizi tehdit eden grupları, başta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması olmak üzere PKK, DAEŞ, YPG-PYD örgütlerine karşı yurt içi ve yurt dışında yürütülen operasyonların kararlı bir şekilde devam edeceği belirtildi.

Fırat Kalkanı Harekatının Amacı Bölgede Can ve Mal Güvenliğinin Sağlanmasıdır

Yapılan açıklamanın devamında ise, Suriye'nin kuzeyine düzenlenen askeri harekata dair bilgiler verildi. Cerablus ve çevresinde bulunan bölgelerin terör örgütlerinden temizlenmesi, bölgenin güvenli hale getirilmesi için başlatılan askeri harekatının esas amacı ise sınır güvenliğimizin sağlanmasıdır. Türkiye'nin kesinlikle bir toprak veya başka bir çıkarı yoktur.

5haber.com

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.