Milli Eğitim Bakanlığı 2017 Şubat Öğretmen Ataması Müjdesi İçin Neyi Bekliyor?

Atama bekleyen öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanlığının Şubat dönemi atama duyurusunu ve atama sayısını bir an önce açıklamasını bekliyor.

Yayınlanma:
Milli Eğitim Bakanlığı 2017 Şubat Öğretmen Ataması Müjdesi İçin Neyi Bekliyor?

2017 yılının yaklaşması ile birlikte öğretmen adayları gözünü Milli Eğitim Bakanlığından gelecek olan atama müjdesine çevirdi. Ancak henüz Milli Eğitim Bakanlığından konu ile ilgili bir açıklama gelmedi.

Öğretmenlik bölümlerini bitirerek KPSS'ye giren ve geçerli puan alan öğretmen adayları, atama duyurusunun bir an önce yapılmasını bekliyor. Peki Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama müjdesini ne zaman verecek? Şubat 2017 döneminde kaç öğretmen alınacak? Daha da önemlisi Şubat 2017 döneminde öğretmen ataması yapılacak mı? Yanıtlanmayı bekleyen birçok soru karşısında Milli Eğitim Bakanlığı sessizliğini koruyor.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda basın mensuplarının konu ile ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz atama sayısı konusunda, “Tek başıma benim vereceğim bir karar değil. Başbakanımızın, Maliye Bakanımızın, Devlet Personel Başkanlığı’na gelecek ve Türkiye’nin öğretmene ihtiyacı var, polise, hakime, doktora ihtiyacı var.” sözlerini söyledi.

Bu açıklamalar sonrasında daha da içinden çıkılamaz bir hal alan Şubat 2017 atama konusunda öğretmen adayları tedirgin. Öğretmen adaylarının tedirginliği ise henüz Şubat ayında ataması yapılacak öğretmen sayısı hakkında net bir açıklamanın yapılmamış olmasıdır.

Milli Eğitim Bakanlığının bu duruma el atması ve atama bekleyen öğretmen adaylarına yönelik beklenen açıklamayı yapması gerekmektedir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.